150 km menzile sahip üç tekerlekli küçük elektrikli araç: Nimbus One

Nimbus One, küçük gövdesiyle şehir içinde kullanım ve park kolaylığı sunarken tamamen kapalı yapısı ve ön hava yastığı gibi özellikleriyle otomobillere benzer bir güvenlik deneyimi sunmayı hedefliyor.

TEKNOLOJİ 27.07.2022 10:03:14 0
150 km menzile sahip üç tekerlekli küçük elektrikli araç: Nimbus One

Sehir içi kullanima yönelik küçük elektrikli araçlarda çesitlilik her geçen gün artiyor. Bu haberimizde bahsedecegimiz Nimbus One da bu araçlardan bir tanesi. ABD ve Avrupa'da siparise açilan Nimbus One'in fiyati 10 bin dolar civarinda ancak aylik 200 dolara kiralamak da mümkün.

 

Nimbus One, motosikletler ile benzer boyutlara, üç tekerlege (önde iki, arkada tek) ve otomobiller gibi tamamen kapali gövdeye sahip bir araç olarak karsimiza çikiyor. Teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, bu küçük elektrikli araçta 9 kWsa batarya ile tek sarjda 150 km menzil hedefleniyor. Ayrica Nimbus One'in 80 km/s azami hiza çikabilecegi belirtiliyor.

 

Batarya paketinin çikarilabilir olmasiyla sarj konusunda avantajli bir konumda olan Nimbus One'in bataryasi seviye 2 sarj cihazi ile 1.2 saatte tam doluma ulasiyor. Evlerdeki standart priz üzerinden sarj olmasi ise 5.4 saati buluyor. Üç tekerlekli aracin 0-48 km/s hizlanmasini 3 saniyede tamamladigini da belirtelim.

 

 

Nimbus One, 86 cm genisligi ile dik olarak park edildiginde standart bir otomobilin üçte biri kadar yer kapliyor. Üstelik sirket, bu küçük aracin karbon ayak izinin bir Tesla Model 3'ün üçte biri ve benzinli bir otomobilin onda biri kadar oldugunu belirtiyor. Bu da Nimbus One'i sehir içi kullanimda normal otomobillere göre ideal bir çözüm haline getiriyor.

 

Nimbus One, motosiklet boyutlarinda olsa da otomobil benzeri özellikleri mevcut. Bunlar arasinda direksiyon simidi, ön hava yastigi, ön cam silecegi ve hatta dahili kameralar ile diger araçlari algilayip çarpismalardan kaçinan bir yapay zeka özelligi bile mevcut. Araç tek kisilik gibi görünse de sürücü koltugunun arkasinda açilir-kapanir bir koltuk daha mevcut. Üstelik çocuk koltugu için gerekli baglantilarin da bulundugu belirtiliyor.

 

 

Bu küçük elektrikli araci güvenli kilan bir diger özellik de dönüs esnasinda motosikletler gibi yana yatiyor olmasi. Araçtaki denge mekanizmasi, virajin sertligine göre bu yatma olayini otomatik olarak gerçeklestiriyor. 

 

Nimbus One teknik özellikleri

 

  • Son hiz: 80 km/s
  • Hizlanma: 0-48 km/s 3 saniye
  • Gövde: Yüksek mukavemetli çelik yapi ve termoplastik gövde panelleri
  • Kuru agirlik: 375 kg
  • Menzil: 150 km (sehir)
  • Uzunluk: 2.3 metre
  • Genislik: 86 cm
  • Koltuk: 2
  • Batarya: 9 kWsa
  • Diger özellikler: Bluetooth hoparlörler, ön hava yastigi, ABS, çekis kontrolü, Nimbus Balance denge sistemi, Ön çarpisma uyarisi, uzaktan güncelleme destegi

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.