75 BİN KAÇAK GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

İçişleri Bakanı Soylu: '(Kaçak göçmen) Yıl başından bugüne kadar 75 bin 172 kişiye sınır dışı işlemleri gerçekleştirdik. Yıl sonunda tahminimiz 90-95 bin civarında.'

ASAYİŞ 21.10.2019 13:16:27 0
75 BİN KAÇAK GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Uluslararasi Göç ve Ekonomik Uyum Çalistayi'na katildi.

Istanbul'taki toplantida konusan Içisleri Bakani Soylu, yilbasindan bugüne kadar 75 bin 172 kaçak göçmenin sinir disi edildigini belirtti. Soylu, 'Yil sonunda tahminimiz 90-95 bin civarinda' diye konustu.

'DEAS, PKK, FETÖ PATRONUNUN AYNI OLDUGU ÜRÜNLER, IMALATLARI AYNI'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu 'DEAS, PKK, PYD, FETÖ patronunun ayni oldugu ürünlerdir. Imalatlari ayni yerlerdir' dedi.
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Istanbul Üniversitesinde düzenlenen Uluslararasi Göç ve Ekonomik Uyum Çalistayi'na katildi. Çalistaydaki konusmasinda Baris Pinari Harekati'na deginen Soylu, 'Harekata 120 saatlik ara verildi. Bazi gazeteler israrla ateskes diyor.

Hassasiyetlerimize ve egemen kimliklerimize saldirdiklari kanaatindeyim. Bu muhalif olmak degildir. Muhalif olmak basimiz üzerine, elestiri olabilir. Burada dogru verilerle, dogru politikalarla adim atmaktir bizim sorunumuz. Türkiye bir savasta degildir. Onun için ateskes kavrami bu gazetelere ifade etmek istiyorum yanlis bir kavramdir. Türkiye, PKK/YPG terör örgütüne operasyon yapmaktadir. O gazetede bayragini azicik seven varsa ateskes ibaresinden sonra derhal oradan ayrilmalidir' diye konustu.

Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmaya çalisildigini vurgulayan Soylu, 'Bir sonraki adimda Kuzey Irak Kürtlerini hedef alacaklardir. Sonra Türkiye'ye dönüp 'üç bes vilayet sen de ver' diyeceklerdir. Bu çok açik görülüyor. Biz Firat Kalkani Harekati'ni gerçeklestirdigimizde DEAS ile gögüs gögüse mücadele eden tek ülke biziz. Hepsi korkuyorlar. DEAS'in videolarindan korkuyorlar.

Bütün Bati kimyasi altüst olmus. Bizim elde ettigimiz her tecrübe kolay elde edilir bir tecrübe degildir. DEAS, PKK, PYD, FETÖ de patronunun ayni oldugu ürünlerdir. Imalatlari ayni yerlerdir. Bunu bir siyaset terminoloji üretmek için söylüyor degilim. Elimizdeki bütün istihbari bilgiler, bütün hareket kaynaklari, tarzlari hedefi özdestir. Bu çok nettir' ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin Firat Kalkani ve Zeytindali harekatlariyla büyük adimlar attigini söyleyen Soylu, Baris Pinari Harekati'yla da terör örgütüne üçüncü darbenin vuruldugunu kaydetti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.