IRAK’IN EN BÜYÜK EĞİTİM KOMPLEKSİNE TÜRK İMZASI

Marmara Yapı A.Ş. tarafından 2013 yılında İmam Hüseyin Türbesi Yönetimi ile anlaşılarak inşasına başlanan Hz. Hüseyin Eğitim Kompleksi, Irak’ın Kerbela kentinde tamamlanarak açıldı. Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız

DİĞER 7.04.2021 14:41:21 0
IRAK’IN EN BÜYÜK EĞİTİM KOMPLEKSİNE TÜRK İMZASI

“Savasa, Ekonomik Krize ve Pandemiye Ragmen Basardik” Marmara Yapi A.S. Yönetim Kurulu Baskani Vehbi Orakçi, koronavirüs testinin pozitif çikmasi üzerine Irak ziyaretini iptal etti ve açilis törenine evinden bir video göndererek katilim sagladi.

 

Saglik durumunun iyi oldugunu ve törene katilim saglayamadigi için üzgün oldugunu belirten Orakçi, Marmara Yapi A.S’nin ve kendisinin sahip oldugu egitim vizyonunun önemine degindi. 2012 yilinda baslanilan Hz. Hüseyin Egitim Kompleksi projesinin DEAS, iç savas, ekonomik kriz ve pandemi gibi birçok büyük kriz ile mücadele ettigini söyleyen Orakçi, bütün olumsuzluklara ve engellere ragmen Irak’in en büyük egitim tesisini tamamlamis olmanin onurunu yasadiklarinin altini çizdi.

 

Orakçi, “Kerbela gibi mezhepçiligin, ayrimciligin, cehaletin ve geri kalmisligin adeta kol gezdigi topraklarda bu denli büyük bir egitim kompleksini tamamlamanin gururunu bütün Marmara Yapi ailesi olarak yasiyoruz.” dedi. 7 Ayri Bina, Sayisiz Özellik Irak’in ulusal haber ajanslarinda büyük ilgi gören Hz. Hüseyin Egitim Kompleksi, yapisal özellikleri ile bölgede ilgileri üzerine topladi.

 

35 bin metrekarelik alana kurulan ve yedi ayri binadan olusan tesis, ayni anda 6 bin ögrenciye kadar hizmet verebiliyor. Ulusal haber ajanslarina konusan Imam Hüseyin Türbesi Egitim Departmani Baskan Yardimcisi, toplam sayisi altiyi bulan bu okullarin hepsini tam kapasiteli olarak açmanin gururunu yasadiklarini söyledi. Kampüsün fizik, biyoloji ve kimya laboratuvarlarinin yanisira ses laboratuvari, bilgisayar laboratuvari, ses stüdyosu, oyun alani, cami, kütüphane, çizim odasi, konferans salonu, banket salonu, açik ve kapali spor tesislerine sahip oldugunu belirten yetkililer, Hz. Hüseyin Egitim Kompleksinin Irak’in egitim vizyonunda yeni bir dönem baslatacagini vurguladilar.

 

Ülke genelinde böyle modern ve model okullarin sayisinin oldukça az olmasi sebebiyle bu projenin oldukça önemli oldugunu söyleyen Imam Hüseyin Türbesi Yönetimi, Irak’in gelecegini için çalismaya devam edeceklerinin altini çizdi. Marmara Yapinin Gönül Basarisi Projenin gerçeklestirildigi bölgede yasanan krizlere ve sürecin uzamasina deginen Marmara Yapi A.S. Yönetim Kurulu Baskani Orakçi, kendisinin de aslen bir egitimci oldugunun altini çizerek Hz. Hüseyin Egitim Kompleksinin kendileri için bir isten çok daha fazlasi oldugunu söyledi.

 

Kompleksin planlanmasi ve insasi sürecinde maddi kazanç gözetmediklerini ve bunu bir gönül isi olarak ele aldiklarini ifade eden Orakçi, “Hz. Hüseyin Kompleksi, Marmara Yapinin gönül baglarinin basarisidir.” dedi. Açilis töreninde konusan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Yildiz ve Sii Lider Ayetullah Sistani’nin vekili Seyh Kerbela da özverili çalismasi ve Irak’a kazandirdiklari bu eser için Marmara Yapi ekibine tesekkürlerini ilettiler.

 

Bu yapinin Irak ve Türkiye arasindaki baglari kuvvetlendirecegini vurgulayan Yildiz, Irak ve Türkiye’nin derin dostluk baglarina sahip oldugunun unutulmamasi gerektigini söyledi. Tam kapasite ile açilisi gerçeklesen Hz. Hüseyin Egitim Kompleksi, Irak’in en büyük egitim tesisi olarak çalismalarina basladi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.