ABD: Arabistan ile İran arasında savaş çıkmaz!

ABD yönetimi, Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerginliğin iki taraf arasında askeri boyutlara ulaşmayacağını düşünüyor.

ASAYİŞ 10.01.2016 12:10:11 0
ABD: Arabistan ile İran arasında savaş çıkmaz!

ABD yönetimi, Suudi Arabistan ile Iran arasinda, Sii din adami Ayetullah Nemr Bakir en-Nemr'in idam edilmesinin ardindan Suudi Arabistan'in Tahran büyükelçiliginin atese verilmesiyle büyüyen gerginligin iki taraf arasinda askeri boyutlara ulasmayacagini düsünüyor.

ABD Savunma Bakanligi Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Körfez bölgesinde su ana kadar askeri bir hareketlenme görmediklerini, böyle bir durum için de bir sebep bulundugunu kanisinda olmadiklarini söyledi.

Adinin gizli kalmasini isteyen yetkili, Iran ile Suudi Arabistan arasindaki gerginlik için 'Bütün bunlar tamamen retorik. Bu gerilimin askeri bir boyutu olacagini düsünmüyoruz' dedi.

Son günlerdeki gelismeleri, 'Bu, her yerde olabilecek diplomatik bir kriz' seklinde degerlendiren Pentagon yetkilisi, yine de gerginlikle 'herkes gibi ilgili endiseleri bulundugunu' kaydetti. Pentagon yetkilisi, 'Hatta bu endisenin her zamankinden yüksek oldugunu söyleyebilirim' ifadesini kullandi.

Amerikali yetkili, ayrica, 'Bizim sadece bölge için degil, tüm dünya geneli için çok sayida kombinasyon ve ihtimali içeren savas planlarimiz var ancak su anda bunlarin hiçbiri uygulanmiyor. Biz bölgede normal durusumuzu sürdürüyoruz' diye konustu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.