ABD'de Ida Kasırgası!

Küba'da etkili olan ve Meksika Körfezi üzerinden kuzeybatıya doğru ilerleyen Ida Kasırgası nedeniyle ABD'nin Louisiana eylatinde binlerce kişi tahliye edilmeye başladı.

DÜNYA 29.08.2021 14:33:57 0
ABD

1 seviyede etkili olan ve Meksika Körfezi üzerinden ilerledigi sürede siddetini arttiran Ida Kasirgasi, karaya ulasmasina saatler kala hizi 4 seviyesine ulasti. Saatteki hizi 209 kilometre olarak ölçülen Ida Kasirgasi'nin ABD'nin Louisiana eylatine bugün aksam saatlerinde ulasmasi bekleniyor.

OHAL ILAN EDILDI

Louisiana Valisi John Bel Edwards, Ida’nin son 150 yilda eyaleti vuran en büyük firtinalardan birine sebep olacagi konusunda uyarida bulundu. Komsu Mississippi eyaleti Valisi Tate Reeves ise kasirga sebebiyle eyalette olaganüstü hal ilan etti.

OTOYOLLAR TRAFIK NEDENIYLE TIKANDI

Meksika Körfezi’ndeki 80’den fazla petrol kuyusu da tahliye edilirken bölgenin petrol ve gaz üretiminin yarisi durduruldu. Yetkililerin Louisiana’da tahliye kararina uyan on binlerce kisi adeta kaçarak eyaleti terk ederken trafikteki yogunluk nedeniyle bazi otoyollarda tikanma görüldü.

HÜKÜMET BÖLGEYE YARDIM ETMEYE HAZIR

ABD Baskani Joe Biden Ida’nin çok çok tehlikeli bir firtinaya dönüstügünü belirterek federal hükümetin bölgeye yardim etmeye hazir oldugunu söyledi.
Pazar günü New Orleans sehrini kategori 3 olarak vuran Katrina Kasirgasinin 16’nci yil dönümünde sehir bu sefer Ida’nin tehdidi altinda. Katrina Kasirgasi sebebiyle sehrin yüzde 80’ini su basmis bin 800’den fazla can kaybi yasanmisti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.