Ağaçbaşı Tabiat Parkı'nda turizm yatırımları devam ediyor

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde yer alan Ağaçbaşı Tabiat Parkı'nda, Karadeniz mimarisine uygun turizm amaçlı küçük evler ve sosyal alanlar yapılıyor.

TURİZM 20.09.2020 15:02:20 0
Ağaçbaşı Tabiat Parkı

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde yer alan Agaçbasi Tabiat Parki'nda, Karadeniz mimarisine uygun turizm amaçli küçük evler ve sosyal alanlar yapiliyor.

 

Agaçbasi Tabiat Parki Isletmecisi Ibrahim Özkus,Tarim ve Orman Bakanligi'nin tabiat parkinin ulasim, otopark ve çevre güvenligi çalismalarini yaptigini söyledi.

 

Kendilerinin ise Karadeniz kültürel mimarisine uygun evler yapacaklarini ifade eden Özkus, 'Karadeniz usulü ahsap ve 'göz dolgu' olarak tabir edilen tas dolgulu 30 civarinda küçük müstakil ev seklinde konaklama tesisi yapilmaktadir. Bu evlerin bir kismi da tamamlandi.' dedi.

 

Özkus, orman içerisinde yürüyüs parkuru, piknik alanlari, bisiklet yollarinin da yapiminin sürdügünü belirterek, sunlari kaydetti:

 

'Misafirlerimizin Karadeniz kültürünü tanirken Karadeniz yasamini özümsemelerini istiyoruz. Bunlarin yani sira park içerisinde amfi tiyatro ve küçük bir gölet de yapiyoruz. Hedefimiz tabiat parkina çok yakin olan Kulakkaya Yaylasini da bilinir turizm merkezi haline getirmektir. Projemizi gelecek yaz sezonuna hazirlamaya çalisiyoruz.'


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.