Almanya’da Covid-19 önlemleri protesto edildi

Almanya’nın Leipzig kentinde Covid-19 salgınının önüne geçmek için alınan tedbirler protesto edildi. Çıkan olaylarda birçok kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SAĞLIK 8.11.2020 11:49:51 0
Almanya’da Covid-19 önlemleri protesto edildi

Almanya’nin Leipzig kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgininin önüne geçmek için alinan tedbirler protesto edildi.

 

'Querdenken' adli bir olusum tarafindan Covid-19 önlemlerini protesto etmek amaciyla düzenlenen gösteriye katilan yaklasik 20 bin kisi, kent merkezindeki Augustus Meydani'nda toplandi.

 

Alman basininda yer alan haberlere göre, polis, aralarinda çok sayida asiri sagcinin da bulundugu göstericilerin meydanda mesafe ve maske takma gibi Covid-19 kurallarina uymamasini gerekçe göstererek eylemi yaklasik 2,5 saat sonra sonlandirdi.

 

Bu karara uymayan ve yürüyüse geçmek isteyen binlerce gösterici, buna izin vermeyen polise zaman zaman maytap ve sise atti. Polis de göstericilere karsi biber gazi kullandi.

 

Olaylarda birçok kisi yaralandi, polis çok sayida göstericiyi gözaltina aldi.

 

Öte yandan, göstericilerin olay yerinde görev yapan gazetecilere de saldirdigi bildirildi.

 

Alman Gazeteciler Birligi (DJU) Berlin-Brandenburg Bölgesi Baskani Jörg Reichel, yaptigi açiklamada, en az 32 gazetecinin saldiriya ugradigini veya islerini yapmalarinin engellendigini kaydetti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.