Altın 6 ayın en düşük seviyesine yakın

Altın, piyasalarda yükselen resesyon endişeleri ve yatırımcıların güvenli varlık olarak dolara yönelmesiyle 6 ayın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

EKONOMİ 6.07.2022 11:10:36 0
Altın 6 ayın en düşük seviyesine yakın

 

Spot altin, merkez bankalarinin enflasyonu dizginlemek amaciyla küresel çapta sikilasmaya gitmesiyle ekonomik bir çöküsün bir yaklastigina dair endiselerle birlikte sali günü yüzde 2,4 düserken ABD dolari Mart 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulasti.

 

Hizla bozulan ABD ekonomik görünümüne iliskin isaretler, tahvil yatirimcilarini Fed’in 2023 yilinda faiz indirmlerini de içeren bir politika degisimine gidecegine ikna etti.

 

Gelecek yil ABD'de resesyon olasiligi Bloomberg Economics'in en son tahminlerine göre su anda yüzde 38 olarak gerçeklesti.

 

Fed’in çarsamba günü yayimlanacak toplanti tutanaklari uzmanlar tarafindan merkez bankasinin sikilasma politikasinda nasil ilerleyecegine ve 26-27 Temmuz’da yapilacak toplantida 50 veya 75 baz puan faiz artirim seçeneklerinden hangisini seçecegine dair ipuçlari için dikkatle incelenecek.

 

Yatirimcilarin bekleyecegi diger veriler ise Cuma günü yayimlanacak tarim disi istihdam ve issizlik verileri olacak.

 

“Spot altin simdiye dek dolarin gölgesinde kaliyor gibi görünüyor” diyen MineLife Kidemli Maden Analisti Gavin Wendt, “Altin simdiye dek piyasalarin ve güvenin düsüs gösterdigi ortamda iyi bir performans gösterdi ancak dolarin son dönemde deger kazanmasi ABD para birimi üzerinden fiyatlanan altina negatif etki etti” degerlendirmesinde bulundu.

 

Gavin degerli metalin istikrar kazanmaya çalistigini ve toparlanmaya çalistigini ekledi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.