Ankara'da DHKP-C'ye yönelik operasyon

Aralarında bazı sendikaların da yer aldığı 21 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenleyen polis 15 kişiyi gözaltına aldı.

ASAYİŞ 26.03.2013 15:28:47 0
Ankara

 AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanligina yönelik saldirilarin faillerini yakalamak için yürütülen sorusturma kapsaminda, Liman-Is ve Genel-Is sendikalarinin da bulundugu 21 adrese hava destekli düzenlenen operasyonda, çok sayida belgeye el konuldu, bilgisayarlarin da imajlari kopyaladi.


Operasyonda saldirilari düzenledikleri iddiasiyla aranan Hasan B. ile Muharrem K'ye ulasilamadi ancak DHKP-C ile baglantisi oldugu öne sürülen 15 kisi gözaltina alindi.

Gözaltina alinanlar arasinda DHKP-C'nin Ankara sorumlusu Gülten M. ile Genel-Is Sendikasinda eylemcilerle baglantisi oldugu iddia edilen Davut Ç'nin de bulundugu ögrenildi.

Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'in yönettigi operasyona 400 polisin katildigi belirtildi.


Liman-Is'teki arama sona erdi

Operasyon kapsaminda, sabah 05.45'te Liman-Is Sendikasi'nin genel merkez binasina gelen polis ekipleri, aramalarina basladi.

Dis kapiyi kirarak içeri giren polis ekipleri, kisi ve parmak izi aramasi yapti. Yaklasik 2 saat süren arama, saat 08.00 civarinda sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadigi bildirildi.  

Biz, demokratik kitle örgütüyüz

Türkiye Liman ve Kara Tahmil-Tahliye Isçileri Sendikasi (Liman-Is) Genel Baskani Önder Avci, ise operasyondan apartman görevlisinin bilgisiyle saat 06.30'dan haberdar olduklarini ifade ederek, sunlari söyledi:

'Kapilari kirmislar, parmak izi aramasi ve kisi aramasi yaptiklarini söylediler. Bize bildirmis olsalardi binanin iki yillik kamera kayitlari var, kendilerine bunlari verirdik. Böyle bir operasyon böyle bir sendikaya yapilmamaliydi. Burasi bir isçi kurumu. Bu kurum zan altinda birakilmamaliydi. Hasan Biber denilen sahis eski genel baskanimizdir. 1999 yilinda seçimi kaybetmistir. Yapilanlari dogru bulmuyoruz. Geregi neyse zararimizin, ziyanimizin ve psikolojik anlamda sendikanin ismi çok kötü biçimde lanse edildi, düzeltilmesi konusunda Içisleri Bakanligindan gerekli ilgi ve alakayi bekliyoruz. Bizim kimseden sakladigimiz, gizledigimiz bir sey yok. Biz, demokratik kitle örgütüyüz. Yapilanlari siddetle kiniyorum.''

Avci, sendika genel merkezinde sadece kisi ve parmak izi aramasi yapildigini, herhangi bir gözalti olmadigini bildirdi.

Itibarsizlastirma operasyonudur

DISK ve Genel-Is Sendikasi Genel Baskani Erol Ekici, 24 saat rahatlikla ulasilabilecek insanlar olmalarina ragmen polisin sendika binalarini sabah kimseye haber verilmeden aranmasina tepki gösterdi.

Genel-Is Sendikasinin DISK'in en büyük sendikalarindan biri olduguna dikkati çeken Ekici, sendikalarini bugüne kadar demokratik mücadele konusunda hiçbir gücün yildiramadigini söyledi.

Ekici, ''Sendikalari, muhalif kimlikli kurumlari itibarsizlastirmanin dün KESK'de, milletvekillerinde, KCK davasinda oldugu gibi bugün de DISK'e bagli sendikalardan Genel-Is Sendikasina yapilan bir itibarsizlastirma operasyonudur'' dedi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.