AYDİLGE, DOĞUM GÜNÜNÜ ESENYURT’TA BİNLERCE KİŞİYLE KUTLADI

AYDİLGE, DOĞUM GÜNÜNÜ ESENYURT’TA BİNLERCE KİŞİYLE KUTLADI

DİĞER 26.06.2022 11:15:25 0
AYDİLGE, DOĞUM GÜNÜNÜ ESENYURT’TA BİNLERCE KİŞİYLE KUTLADI

Aydilge’ye sahnede sürpriz dogum günü kutlamasi

 

Esenyurt tarihinde ilk olan Uluslararasi Halk Danslari ve Müzik Festivali’nin üçüncü günü, halk danslari ve Aydilge konseri ile devam etti. Binlerce Esenyurtlunun katildigi festivalde Aydilge’ye dogum günü sürprizi yapildi. Ünlü sanatçi, “Hayatimda unutamayacagim bir dogum günü sürprizi oldu” dedi.

 

Esenyurt Belediyesi’nin düzenledigi 1.Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali, coskuyla devam ediyor. Esenkent Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklesen festivalin üçüncü gününde halk danslari gösterileri ve Aydilge konseri vardi.

 

Kültür elçisi misafir gruplar Sirbistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Bosna Hersek ve Ürdünlü gösteri topluluklari sahne performanslarini sergiledi. Ardindan da ünlü sanatçi Aydilge hayranlariyla bulustu. Sarkilariyla izleyenlere müzik ziyafeti yasatan sanatçi, geceye damgasini vurdu. Binlerce vatandasin katildigi konserde, Aydilge’ye dogum günü sürprizi yapildi.  

 

“BU FESTIVAL BENIM IÇIN DOGUM HEDIYESI GIBI”

 

Konseri öncesinde uluslararasi halk danslari topluluklarinin gösterilerini begenerek izledigini belirten Aydilge, “Çok mutluyum. Benden önce farkli farkli ülkelerden gelen dostlarimizin danslarina da göz attim. Inanilmaz yetenekli ve basarililar. Üstüne üstlük bir de bugün benim dogum günüm. Ne kadar güzel oldu. Bu festival benim için dogum günü hediyesi gibi oldu” ifadelerini kullandi. 

 

SAHNEDE SÜRPRIZ KUTLAMA

 

Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, konser sirasinda sahneye çikarak sanatçinin dogum gününü kutladi ve pasta kesildi. Binlerce Esenyurtlu ile birlikte Aydilge’nin yeni yasini kutlayan Baskan Bozkurt, “Sizleri Esenyurt’ta agirlamaktan onur duyuyoruz.

 

Esenyurtlulara bu güzel anlari yasattiginiz için çok tesekkür ediyoruz. Iyi ki dogdunuz. Nice mutlu yillara” dilekleriyle sanatçiya çiçek ve plaket takdim etti. Yapilan sürpriz dogum günü kutlamasi karsisinda çok mutlu olan Aydilge ise 'Unutamayacagim bir dogum günü sürprizi oldu' diyerek, Baskan Bozkurt’a ve amfi tiyatroyu dolduran Esenyurtlulara tesekkür etti.

 

Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce Esenyurtlu, Aydilge’nin romantik sarkilarina cep telefonlarinin isiklarini yakarak dev bir koro halinde eslik ederken, hareketli parçalarda görsel sov yasandi.

 

“KENDIMI YURT DISINDAYMIS GIBI HISSETTIM”

 

Festivali degerlendiren Esenyurtlular, ilki olan bu festivalin ilçeye deger kattigini vurgulayarak Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’a tesekkür etti. Birçok kültürün ayni sahnede oldugunu ifade eden Cengiz Arslan, “Buraya gelip oturdugumda kendimi yurt disindaymis gibi hissettim. Bu festival bende Avrupa hissi uyandirdi. Belediye Baskanimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

 

Festivalde birçok kültürü tanima firsati buldugunu dile getiren Esenyurtlu Ihsan Sayin,  “Dünyanin farkli ülkelerinden insanlarin gelmesi çok hos. Evrensel ve yereli birlikte yasiyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Esenyurt'un, ülkemizin en kozmopolit kenti oldugunu biliyoruz; bu bir zenginlik” seklinde konustu.

 

Barisi, kardesligi ve dostlugu pekistiren festivale katilan Nilüfer Mamak ise söyle konustu: “16 yildir burada oturuyorum. Böyle bir gelismenin olmasi, böyle bir uluslararasi arenaya açilmak bizim için faydali olacak. Zaten kültürlerarasi bir köprü kurmamiz gerekiyordu. Esenyurt’ta 50 tür kültürün oldugunu düsünüyorum. Onlarla iletisim kurmak ve kendimizi ifade etmek açisindan katkisi oldugunu düsünüyorum.”

 

FESTIVALDE BUGÜN

 

Festival, bugün Mogollar konseri ile coskulu bir final gerçeklestirecek. Festivalin kapanis program söyle:

20.00 Halk Danslari Topluluklarinin Gösterileri

22.00 'Mogollar' Konseri

Yer: Esenkent Rifat llgaz Açik Hava Tiyatrosu


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.