BALIKÇI KENAN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI: MÜZEYE SAHİP ÇIKALIM

MÜZE İMAMOĞLU’NUN HIŞMINA UĞRADI

DİĞER 2.06.2021 09:35:49 0
BALIKÇI KENAN’DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI: MÜZEYE SAHİP ÇIKALIM
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi kurucusu Balikçi Kenan dünyada ve Türkiye’de tek olan mumya baliklarinin koyacak yer olmadigi için yerlerde oldugunu söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Balikçi Kenan: ‘Burada 200 ton mumya balik var. Müzemizi Imamoglu yiktigi için baliklari koyacak yerimiz yok. Sayin Cumhurbaskanimizdan destek istiyorum’ dedi.
 
Her gün binlerce kisinin ziyaret ettigi küçük, büyük herkesin merakli bakislari içerisinde gezme firsati buldugu Türkiye Deniz Canlilari Müzesi, Beylikdüzü Belediyesi tarafindan geçtigimiz ay yikildi. Yer olmadigi için servet degeri tasiyan baliklar yerlerde kaldi. Yaklasik 200 ila 300 ton arasi mumya balik bulundugunu belirten Balikçi Kenan: ‘Buraya ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz, üniversiteden hocalarimiz akin ediyordu. Her gün binlerce kisi ziyaret edip onlara denizlerimizdeki baliklari gösteriyorduk. Imamoglu’nun talimatiyla Beylikdüzü Belediyesi müzeyi yiktiktan sonra binlerce balik su anda yerlerde’ seklinde konustu.
 
IMAMOGLU BIZDEN INTIKAM ALIYOR
Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de bulunan baliklarin neredeyse tamaminin mumya hali müzede oldugunu belirten Balikçi Kenan: ‘Burada 50 yilin emegi, birikimi var. 50 yildir hiç bir ücret talep etmeden ücretsiz bir sekilde hizmet verdik. Bugün Imamoglu’nun müze hismina ugradi. Bize mühlet bile vermeden müzeyi yiktilar. Bir inat ugruna bu baliklar yerlerde. Bu müze Kenan’in degildir. Ögrencilerindir. Halkindir. Kimseden bir talebimiz olmamistir. Biz bu müzeyi vatandaslara armagan ettik. Imamoglu müzemizi yiktirdi, kendi ellerimle diktigim agaçlari söktürdü. Yaklasik 15 yil önce bu alanda hiç birsey yokken biz burayi agaçlandirdik. Inat ugruna o agaçlari da söktüler. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem Imamoglu bize, bizim belediyeden kiralamis oldugumuz alanla tapulu malimiz olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayiz. Sen de yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan biz de senin yerini kullanalim dedi. 7 senedir bizim arazimizi kullandilar. Ben bu alani belediyenin israri üzerine 12 sene önce kiraladim. Meclisten geçti. Encümen karariyla verildi. Bizde Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin bulundugu yeri kullandik. Belediye de bizden kira almadi. Biz de belediyeden kira almadik. Bizim kiraladigimiz yer zaten Türkiye Deniz Canlilari Müzesi. Orada hiç bir ticari faaliyetimiz yok. 50 senedir ögrenciler denizi, baligi sevsinler diye onlara tahsis ettik. Üniversite ögrencileri gelip Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde derslerini çalisip, hatira fotograflari çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadi. 50 senedir ücretsiz olarak sundugumuz baliklar su anda yerlerde. Çok üzgünüm. Halkimiz için üzgünüm. Ögrencilerimiz için üzgünüm. Bu degerli baliklar yerlerde’ dedi.
 
AGAÇLARI BILE SÖKTÜLER
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi Kurucusu Balikçi Kenan: ‘Bizler yesil alani imara açiyorlar diye eylem yaptik. Devlet yetkililerine mektup yazdik. Yesil alanin imara açilmasini engelledik. Simdi de bizden bu sekilden intikam aliyorlar. Burada da kendi ellerimle diktigim yaklasik 160 agaç vardi. Onlarida söktüler. Yazik günah degil mi o agaçlara. Burasi adeta küçük bir orman gibiydi. Bu neyin düsmanligi. Yesile, agaç bile saygilari yok. Olumsuzlukta Imamoglu sinir tanimiyor. Nasil böyle bir vahset yapiyorlar. Akil alir gibi degil’ ifadesini kullandi.
 
MÜZENIN SU ANKI DEGERI 15-20 MILYON LIRA
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ndeki baliklarin bugünkü degeri 15 ila 20 milyon arasi diyen Balikçi Kenan: ‘Bu baliklar mumyalanmis. Gelecek bes bin yil sonrada bu baliklar olacak. Torunlarimizin torunlari görecek. Bu müzeyi yaparken 50 yildir devletimizden, halkimizdan kimseden bir lira talep etmedik. Sadece mumyalama islemleri bile 2-3 milyon lira tutuyor. Müzenin bütün islemleri Balikçi Kenan tarafindan yapilmistir. Bu zamana kadar da ücretsiz olarak halkimiza sunulmustur’ seklinde konustu.
 
CUMHURBASKANI ERDOGAN’A ÇAGRI
Bu manevi degeri yüksek olan ürünlere sahip çikilmasi gerektiginin altini çizen müze kurucusu Balikçi Kenan: ‘Saygideger Cumhurbaskanimiz, bakanliklarimiz bu müzeye sahip çikalim. Bu baliklar yerlerde kalmasin. Cumhurbaskanimiz bu müzeye sahip çiksin. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’miz bu müzeye yer yapsin. Bunu gönülden arzu ediyorum. Burasi halka, ögrencilere mal olmus bir yerdir’ diye konustu.

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.