BARIŞ VE KARDEŞLİK FESTİVALİNDE GÖRKEMLİ FİNAL

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçe tarihinde ilk defa yapılan Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülerle sona erdi. 16 ülkenin katılımıyla barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verilen festivalde, Türk Rock

DİĞER 27.06.2022 10:29:47 0
BARIŞ VE KARDEŞLİK FESTİVALİNDE GÖRKEMLİ FİNAL

Esenyurt Belediyesi’nin düzenledigi 1. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari ve Müzik Festivali’nin finali, binlerce vatandasin katilimiyla gerçeklesti. Esenkent Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklesen festivalin son gününde, 16 ülkeden gelen kültür elçileri geleneksel kiyafetleriyle, ülkelerinin halk oyunlarini sergiledi.

 

Gösterilerin ardindan Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, belediye baskan yardimcilari, siyasi partilerin ilçe baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve misafir gruplar sahnede bir araya gelerek dünyaya birlik, beraberlik ve kardeslik mesaji verdi. Sahnede çekilen toplu fotografin ardindan barisa ve kardeslige güç veren gösteri ve halk danslari topluluklari alkislarla ugurlandi.

 

Festival finalinin en cosku dolu anlarindan biri de 1960’li yillarda Türk Rock Müzigi’ne damgasini vuran Mogollar grubunun sahne performansi oldu. Konserde, dillerden düsmeyen; ‘Dinleyiverin Gari’, ‘Bir Sey Yapmali’ sarkilarini da seslendiren grubun sahne performansi izleyenler tarafindan çok begenildi. Binlerce Esenyurtlu, konser boyunca Mogollar’in sevilen sarkilarina eslik ederek doyasiya eglendi.

 

“HUZURUN HÂKIM OLDUGU BIR ESENYURT YARATMAYA ÇALISIYORUZ”

 

Mogollar konseri sirasinda sahneye çikan Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’un festivaller kenti olacagini ifade etti. Mogollar’a tesekkür ederek çiçek takdim eden Baskan Bozkurt, söyle konustu:

“Barisin, kardesligin ve huzurun hâkim oldugu bir Esenyurt yaratmaya çalisiyoruz. Esenyurt çok kimlikli ve çok inançli bir yer. Herkesin kendini özgürce ifade edebilecegi bir Esenyurt yaratmaya çalisiyoruz. Bunun için de uluslararasi bir festival düzenledik.

 

  Bundan sonra geleneksel olarak devam edecek. Insallah sizleri burada sik sik görmek isteriz. Beraberce bu güzellikleri paylasmak isteriz. Esenyurtlu olmak ayricaliktir; çünkü hayata bu kadar degisik açilardan bakabilen, hayatin kendilerine dayattigi konfordan uzak durup degerlerine tutunan baska çokça ilçe oldugunu düsünmüyorum.

 

Atalarimiza, annemize ve babamiza bize bu degerleri verdikleri için konfora ragmen yasamin zorluklari içinde dahi kendi degerlerini koruyarak bugüne kadar gelmeyi ögrettikleri için tesekkür ediyorum.”

 

BASKAN BOZKURT’TAN AMFI TIYATRO MÜJDESI

 

Ilçede kültür ve sanat etkinlikleriyle ilkleri gerçeklestiren Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, sahnedeki konusmasinda Esenyurtlulara bir de amfi tiyatro müjdesi verdi. Baskan Bozkurt, “Biz bu festivalden çok sey ögrendik. Kendimize bir ödev çikardik.

 

Biz bir amfi tiyatro yapacaktik, 5 bin kisilik olarak düsünmüstük ama anladigim kadariyla 10 bin kisilik olarak yapmaliyiz. Biraz önce baskan yardimcilarimiza da söyledim. On bin kisilik amfi tiyatroyu hazirlayip Cahit Agabey’i de orada agirlamak istiyorum” ifadelerini kulandi.

 

KÜLTÜR VE SANAT ADINA ÖNELI BIR OLAY

 

Ilçe tarihinde ilk olan festivali degerlendiren Mogollar grubu kurucularindan Cahit Berkay, Halk Danslari ve Müzik Festivali’nin kültür ve sanat adina önemli oldugunu aktardi. Berkay, “Belediye bu festivali organize ediyor.

 

Her seyden önce onlari kutlamak gerekiyor. Degisik kültürlerin gelmesi, bir arada dans edilmesi, yani karsilikli bir alisveris gibi düsünün. Bu her seyden önce kültür ve sanat adina önemli bir olay, kimlerin emegi geçiyorsa kutluyorum” dedi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.