BAŞKAN BOZKURT: TİYATRO İLE ESENYURTLULARI BİRLEŞTİRECEĞİZ

Türk tiyatrosunun usta ismi Nejat Uygur'un çocukları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından yeniden tiyatroya uyarlanan 'Süt Kardeşler' adlı oyun, Esenyurt Belediyesinin organizasyonu ile ilk kez Esenyurt'ta sahnelendi. Oyunu izleyen

KÜLTÜR 7.12.2019 15:13:50 0
BAŞKAN BOZKURT: TİYATRO İLE ESENYURTLULARI BİRLEŞTİRECEĞİZ

Esenyurt Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, Türk tiyatrosunun usta ismi Nejat Uygur'un çocuklari Süheyl ve Behzat Uygur kardesler tarafindan yeniden uyarlanan 'Süt Kardesler' tiyatro oyununu, kültür-sanat etkinlikleri kapsaminda Esenyurtlu tiyatroseverlerle bulusturdu. Ilk gösterimi Sehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Hüseyin Rahmi Gürpinar'in öyküsünden sinema için senaryolastirilan oyun, yillar önce büyük usta Nejat Uygur tarafindan tiyatroya uyarlanmisti. Süt Kardesler'in oyuncu kadrosunda, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten Inan, Ömer Yilmaz, Hakan Eke, Mesut Yilmaz ve Elif Gönlüm gibi dev isimler yer aliyor. 7'den 70'e herkesi güldüren oyun asabi komedi olarak nitelendiriliyor.

 

'TIYATRO ESENYURT IÇIN ALISKANLIK OLACAK'


Oyunun ilk gösterimini izleyenler arasinda Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt da vardi. Ilk gösterim için Esenyurt’u tercih eden Behzat ve Süheyl Uygur kardeslere tesekkür eden Baskan Bozkurt, 'Çok mutluyuz birkaç nedenden dolayi mutluyuz. Birincisi tiyatroyu Esenyurt'a aliskanlik haline getirmek bizim için çok önemli ve güzel bir sey. Tiyatro ile Esenyurtlulari birlestirecegiz. Ikincisi ise rahmetli Nejat Uygur'un ürettigi bir oyunu Süt Kardesler'i burada sahnelemek bizim için bir ayricalik oldu. Onun degerli iki oglu bunu sahneye uyarladilar. Dolayisiyla ikinci mutlulugumuz da onlari burada agirlamak oldu. Umudun Sehri demistik Esenyurt'a, Umudun Sehri’nde böyle yolculuga çikmak bizi çok mutlu ediyor. Esenyurtlular adina da çok mutluyuz bir belediye baskani olarak bunun mutlulugunu yasiyorum' seklinde konustu.

 

‘ESENYURT KENDI EVIMIZ GIBI’

 

Esenyurt’u, Uygur Tiyatrosu’nun evi olarak nitelendiren Behzat Uygur, “Seyircimizle birbirimizi çok seviyoruz. Esenyurt, Uygur Tiyatrosu için kendi evimiz gibi. Özellikle gala gecesini Esenyurt’ta yapmak istedik. Normalde galalarda ünlüler olur biz galada akrabalarimizi tercih ettik. Yeni oyunumuz Süt Kardesler’de onlarla bulusmak çok keyifliydi. Emegimizin karsiligini görmek bizi çok mutlu etti. O yüzden Esenyurt seyircisine ve samimiyetiyle bizim gönlümüzde çok büyük bir yer kazanan Baskan beye tesekkür ediyoruz, bizi Esenyurtlu tiyatroseverlerle bulusturdugu için” dedi. Esenyurt seyircisinden çok fazla istek oldugunu söyleyen Uygur, bundan sonraki süreçte daha sik Esenyurt’ta olacaklarinin müjdesini verdi.

 

‘EVIMIZE MUTLU DÖNÜYORUZ’

 

Esenyurt seyircisinden güzel bir enerji aldiklarini belirten Süheyl Uygur, “Buradan evlerimize mutlu dönecegiz. Hepimizde heyecan vardi. Fakat perde açildigindan itibaren o heyecan bitti seyircilerden o güzel enerjiyi aldik. Hem seyircilerimiz eglendi hem de biz” diye konustu. Oyuncu Emine Ün ise, “Bizim için çok özeldi, buradaki seyirciyle böyle bir organizasyonla karsilasmak bizi çok mutlu etti. Çok güzel bir atmosfer vardi. Seyircimize tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.


Öte yandan, vatandaslar da Süt Kardesler’i çok begendiklerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin araliksiz devam etmesini istedi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.