BAŞKAN YILMAZ’DAN DEĞİRMENKÖY’E İKİ MÜJDE

Silivri Belediyesi 36’ncı Değirmenköy Domates Yarışmasında bölgenin en iyi domates üreticileri yarıştı. Başkan Yılmaz, Değirmenköy’e iki müjdeli haber vererek, FİFA standartlarında olacak stadyum çalışmalarına Ekim ayında başla

YAŞAM 24.08.2020 12:28:00 0
BAŞKAN YILMAZ’DAN DEĞİRMENKÖY’E İKİ MÜJDE

Silivri Belediyesinin geleneksel olarak düzenledigi Degirmenköy Domates Festivali bu yil pandemi nedeniyle kisitli etkinliklerle yapildi. Degirmenköy Festival alaninda gerçeklestirilen etkinlikte, mevsim boyunca domates üretimi yapan çiftçiler yaristi. Kovid-19 salgin hastaligi gözetilerek hazirlik yapilan alanda dezenfektan ve maske dagitilirken, ayrica sik sik sosyal mesafe ve temas konusunda uyarilarda bulunuldu. 58 domates üreticisinin mahsullerini yaristirdigi etkinlikte, vatandaslara domates ve domates çorbasi ikram edildi. Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, yarisma öncesi kahvehane ve esnaf ziyaretleri yaprak Degirmenköylü hemsehrilerini yarisma alanina davet etti.

Geleneksel 36’nci Degirmenköy Yarismasina Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Nuri Ertugrul, Degirmenköy eski Belediye Baskani Osman Topaç, siyasi parti ilçe baskanlari, belediye meclis üyeleri, tarim kurulusu temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

BASKAN YILMAZ: “SILIVRI’YI BÜYÜNCÜL BIR ANLAYIS ILE YÖNETIYORUZ”

Yarismada konusma yapan Belediye Baskani Volkan Yilmaz, “1984 yilinda ilki yapilan Domates Festivali’nin 36’ncisini yaptigimiz bugün de bu verimli topraklarin en güzel ürünlerinden biri olan domatesi Türkiye’nin gündemine tasimak için buradayiz.” dedi. 1963 yilinda Degirmenköy’ün kurucu belediye baskani Ismail Hakki Bilgiç ve eski belediye baskanlarindan Abdullah Akgün’ü rahmetle anarak konusmasini sürdüren Baskan Yilmaz, Degirmenköy’de belediye baskanligi yapan Mümin Tuglu ve Osman Topaç’a da hizmetleri için tesekkür etti. Sözlerine, Silivri’yi bütüncül bir anlayisla yönettiklerini ifade ederek devam eden Baskan Yilmaz, “Silivri çarsi merkezinden ve sahilden ibaret degildir. Biz yöneticiler Silivri’yi sadece çarsi meydanindan, sahilden ibaretmis gibi yönetmeye çalisirsak Silivri’ye ve sizlere en büyük kötülügü yapmis oluruz. Onun için Silivri’yi bir bütün olarak, 35 mahallesi ile bütüncül bir anlayis ile idare edecegiz. Köylere mahallelere gözümüzü kapatarak yöneticilik yapamayiz dedik. Bu yüzden ilk günden beri köylere, tarimsal üretime, hayvanciliga ve bu topraklara yatirim yapmaya devam ediyoruz. Gençlerimiz bu topraklardan kopmasinlar diye tarim diyoruz, hayvancilik diyoruz, demeye de devam edecegiz.”  seklinde konustu.

“VERDIGIMIZ SÖZLERI BIR BIR TUTUYORUZ”

Konusmasinda köy okullarina yapilan yatirimlara da deginen Baskan Yilmaz, “Silivri Belediyesine hiçbir yük getirmeden bir kampanya baslattik. Silivri’de bulunan 12 tane köy okulumuzdan baslayarak kütüphanesi olmayan, bilgisayar odasi olmayan, tiyatro sahnesi olmayan köy okulu kalmayacak dedik. Bu kapsamda merkeze en uzak köylerimizden Danamandira, Çayirdere ve Sayalar’dan baslayarak kütüphane, bilgisayar ve tiyatro salonlarini bitirdik. 12 köy okulumuzun tamaminda bunlari yapacagiz. Yüzme havuzu olmayan Silivri çok yakinda kapali yüzme havuzuna kavusuyor. Verdigimiz sözleri bir bir tutuyoruz.” dedi.

“DEGIRMENKÖY’E FIFA STANDARTLARINDA BIR STADYUM KAZANDIRIYORUZ”

Çocuklarin kötü aliskanliklardan uzak durmasi için spor yatirimlarina devam edeceklerini ifade eden Baskan Yilmaz, konusmasinda Degirmenköylülere stadyum müjdesi vererek, “Degirmenköy’de sporun yayginlasmasi, düzgün alanlarda yapilabilmesi için, Degirmenköy ve yakin mahallelerimizin de faydalanabilmesi için FIFA standartlarinda tribünleri, soyunma odalari olan, amatör maçlarin oynanacagi bir stadyumu Degirmenköy’e kazandiriyoruz. Buradan AK Parti Silivri Ilçe Baskanimiz Mutlu Bozoglu’na, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkür ediyorum. Ekim ayinda insallah Degirmenköy stadinin ilk kazmasi vurularak 2-3 ay gibi bir sürede yapimi tamamlanacak.” dedi.

DEGIRMENKÖY’E IKINCI MÜJDE: “ÜRETICILERIMIZ IÇIN DAIMI KÖY PAZARI YAPACAGIZ”

“Silivri’nin verimli topraklarindan vazgeçmeyerek tarimsal üretime devam eden çiftçilerimize vermis oldugumuz bir söz daha vardi.” diyen Baskan Yilmaz, çiftçilerin ürünlerini aracisiz olarak satabilmeleri için Silivri’de ‘Köy Pazari’ projesini hayata geçirdiklerini hatirlatarak, Degirmenköylü üreticilere ikinci bir müjde verdi: “Silivri’nin merkezine söz verdigimiz gibi çok kisa bir zamanda Köy Pazari kurduk. Selimpasa’mizda haftanin 6 günü açik daimi bir pazar olusturduk. Köylerimizde araç geçis istikametinde üreticilerimize ürünlerini daha rahat ve güvenli bir sekilde satabilmeleri için pazar tezgâhlari hediye ettik. Pazar edasinda ürünlerini satiyor. Bütün tarim paydaslarimiz buradalar. Buradan sunun sözünü verelim. Degirmenköy’de uygun bir alanda gölgeligi olan, deposu, tuvaleti, tezgâhi olan daimi Köy Pazari’ni da Degirmenköy’de yapacagimizin sözünü veriyorum. Bu köy pazarimiz haftanin 7 günü açik olacak. Degirmenköy Köy Pazari’mizi üreticilerimizin ve vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz.”

“SILIVRI IÇIN ÜRETMEYE TÜRKIYE IÇIN GELISTIRMEYE DEVAM EDECEGIZ”

Silivri’de geçmis dönemlerde 15 bin ton domates üretildigine fakat bu rakamin bin tonlara düstügüne dikkat çeken Baskan Yilmaz, “Geçmis yillarda 15 bin ton civarinda domates üretimi yapilan Silivri’de bu üretim bin tonlara kadar düsmüsse, bunu hepimizin sorgulamasi lazim. Buna hem hükümetimizin hem IBB’nin, hem Silivri Belediyesinin egilmesi gerekiyor. O ürünlerin pazarlanabilmesi, ürünün tarlada kalmamasi ve toptancinin elinde degersizlesmemesi için kafa yoracagiz. Ben bikmadan usanmadan tarim, üretim, çiftçi demeye devam edecegim. Domates üretiliyor ama domatesin yan ürünleri o domatesten daha degerli. Salça ve sos yapiliyor. Bu ürünleri çesitlendirip üreticimizin hanesine daha fazla gelir saglayabilmeliyiz. Biz Silivri için üretmeye Türkiye için gelistirmeye devam edecegiz.” dedi.

Baskan Yilmaz konusmasini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toprak o kadar cömert ki dökülen her damla alin terinin verir.” sözleri ile tamamladi ve yarismaya katilan vatandaslara tesekkür etti.

EN IYI DOMATES ÜRETICILERI ÖDÜL ALDI

Jüri üyeligini Silivri Belediyesi Ziraat Mühendisi Asli Uçman, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nü temsilen Ziraat Mühendisleri Koçali Kayabas ve Kemal Yilmaz, Silivri Ziraat Odasi Baskanligini temsilen Ziraat Mühendisi Erkan Öztürk, Önder Çiftçi Dernegini temsilen Ramazan Senol’un yaptigi yarismada, “En Iyi Domates” ödülü için 58 üretici jüri karsisina çikti. Aroma, görüntü, tat, iç ve dis renk degerlendirmesinde en yüksek puanlari alan 3 domates üreticisi belirlendi. Silivri Belediyesi tarafindan yarismaya katilan tüm üreticilere gram altin verildigi etkinlikte, en iyi domates dalinda 1’inci Yüksel Turna, 2’nci Ertug Cem Ceylan, 3’üncü ise Ramazan Çaliskan oldu. Dereceye giren ve yarismaya katilan üreticilerin ödüllerini Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, Degirmenköy eski Belediye Baskani Osman Topaç, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Nuri Ertugrul, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Baskani Zafer Yalçin, AK Parti Silivri Ilçe Baskani Mutlu Bozoglu, CHP Silivri Ilçe Baskani Berker Esen, Silivri Ziraat Odasi Baskani Sabri Özer, Silivri Yagli Tohumlar Kooperatif Baskani Turgay Sakarya, Silivri Tarim Kredi Kooperatif Müdürü Iskender Kuloglu, STK ve Meslek Odalari baskanlari ile Degirmenköy mahalle muhtari Erkan Varol takdim etti. Yarismada 1’inciye tam altin, 2’nciye yarim altin, 3’üncüye çeyrek altin ödülü verildi. Silivri Ziraat Odasi Baskani Sabri Özer, dereceye giren tüm yarismacilara hediye çeki takdiminde bulundu.

TOPAÇ: “ÇIFTÇIMIZE OLAN DESTEGI IÇIN BASKANIMIZA TESEKKÜR EDIYORUM”

Dereceye giren üreticilerin ödül töreninde söz alan Degirmenköy eski Belediye Baskani Osman Topaç, “Genelde Silivri’nin 35 mahallesi, özelde de Degirmenköy için hayalleri idealleri olan sevgili baskanimiz bir taraftan borç ödeyerek, bir taraftan hizmetleri gerçeklestirmeye çalisiyor. Bir taraftan pandemi ile mücadele ederken, bir yandan da festivalimizi gerçeklestiriyor. Insallah gelecek yillarda Silivri için hayalleri, hedefleri olan baskanimizin destekleri ile Degirmenköy 15 bin ton domates ürettigi günlere geri dönecek. Degirmenköylü hemsehrilerimiz gerekli destek verildiginde, üretimden tüketime olan zincir kuruldugunda, üretimin 15 bin tonlara çikacagindan eminiz. Hep birlikte destek verirsek, üretici ürettiginin karsiligini alirsa bu basari için engel yok. Üreticimizden destegini esirgemeyen Belediye Baskanimiza ve üretime yilmadan, yorulmadan devam eden çiftlerimize tesekkür ediyorum.” diyerek yarismada dereceye giren üreticileri tebrik etti.

Geleneksel 36’nci Degirmenköy Domates Yarismasi, davetliler ve vatandaslara Silivri Belediyesi Kültür Merkezi fasil ekibinin müzik ziyafeti esliginde domates çorbasi ve salça ikram edilmesi ile sona erdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.