Çin malı elektrikli otomobil üçüncü kattan düştü! Tesla katili mi yoksa güvenlik katili mi?

Çinli bir elektrikli otomobil üreticisi olan Nio , araçlarından birinin Şanghay’daki şirket ofisinin üçüncü katından düşmesi sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

DÜNYA 24.06.2022 12:02:18 0
Çin malı elektrikli otomobil üçüncü kattan düştü! Tesla katili mi yoksa güvenlik katili mi?

Elektrik otomobil firmasi, olayin Çarsamba günü Çin yerel saatiyle saat 17:20 civarinda gerçeklestigini belirtti. Olay sirasinda hayatini kaybeden kisiler, binadan serbestçe düsen aracin içindeydi.

 

Elektrikli arabanin düstügü üçüncü kat alani çesitli amaçlarla kullanilan showroom, bir test tesisi veya bir otopark olarak tanimlandi. Ayrica bu gerçeklesen korkunç kazada, ortak sirketten bir personel ve bir vatandas can verdi.

 

Elektrikli otomobil üreticisi sirkete sorusturma baslatildi

 

Çinli elektrik otomobil sirketi Nio , hükümet yetkilileriyle isbirligi içinde olayla ilgili derhal sorusturma yürüttügünü söyledi.

 

Nio yaptigi açiklamada, “Sirketimiz, kazanin nedeninin arastirilmasi ve analizini baslatmak için kamu güvenligi departmani ile isbirligi yapmistir.

 

Olay yerindeki durumun analizine dayanarak, bunun bir kaza oldugunu (araçtan kaynaklanmadigini) baslangiçta teyit edebiliriz.” dedi.

 

“Bu kazadan dolayi çok üzgünüz ve hayatini kaybeden meslektasimiza ve ortak çalisanimiza en derin taziyelerimizi iletmek isteriz. Ailelere yardim için bir ekip kurulmustur.” -Nio sirketi

 

Nio ‘nun kaza hakkindaki ilk açiklamasi yarim saat içinde binden fazla tepki yorumu topladi, ancak sirket tarafindan daha sonra kaldirildi.

 

Açiklamada geçen “ araçtan kaynaklanmadi” cümlesi , çok sayida sosyal medya kullanicisinin öfkesine maruz kaldi.

 

 

Nio , Çin’in elektrikli araç endüstrisine hakim olmak için yetistirdigi pazar hamlesinin ön saflarinda yer aliyor.

 

Müsterilerin araçlarini sik sik sarj etme konusundaki endiselerinin üstesinden gelmenin bir yolu olarak da, arabalarin degistirilebilir pil atilimina büyük önem veriyor.

 

Sirket, Sanghay’da büyük bir üretim tesisine sahip olan, multi-milyarder Elon Musk ‘in ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi ile rekabetine atifta bulunarak bazen Çin’in “ Tesla katili ” olarak da anilmakta.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.