Çocuklar İçin Oyun Oynamanın Önemi

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, okullarda temassız oynanacak oyunlarla ilgili kitapçık hazırladıklarını duyurmasının ardından, bunun çocuklar üzerindeki etkileri de tartışılmaya başlandı.

ÇOCUK 22.08.2020 12:17:46 0
Çocuklar İçin Oyun Oynamanın Önemi

Çocugun fiziksel ve duygusal olarak gelisiminde oyun oynamanin önemli bir yeri oldugunu söyleyen çocuk gelisim uzmani Özben Ceylan “Çocuklar, konusmasalar bile oyun oynayarak iletisime geçer. Mesela çocuk, oyun hamuruyla oynadigi esnada bile hem fiziksel anlamda gelisir hem duygusal olarak rahatlar hem de iletisimi güçlenir” dedi. Çocuklarin oyun oynarken kendini ifade ettigini söyleyen Ceylan, çocukta var olan travmalarin sebebinin bile oynadigi oyunla anlasilabilecegini ve çözülebilecegini belirtti. Derslerde ve ders aralarinda oynanan oyunlarin çocugun gelisiminin yani sira ögrenme becerisine de katki saglayacaginin altini çizen Ceylan “Oyun oynamak, çocugun dikkat ve odaklanmasini artirir. Çocugu bir anda toparlar, uykusunu bile açar, tekrar derse odaklanmasini saglar. Derste verilen bilgi kalici olur” diye konustu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.