DEAŞ/Horasan'a ABD'den hava saldırısı

Kabil Havalimanı yakınlarına saldırı düzenleyerek şehri kana bulayan DEAŞ/Horasan'a yönelik ABD hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

DÜNYA 28.08.2021 09:49:08 0
DEAŞ/Horasan

ABD, 26 Agustos Persembe günü Kabil Havalimani yakinlarinda düzenlenen terör saldirisini üstlenen DEAS/Horasan ele basina yönelik Afganistan'da hava saldirisi düzenlendigini duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, yaptigi yazili açiklamada, 'ABD askeri kuvvetleri, bir DEAS/Horasan elebasina yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmistir.' ifadesini kullandi. Söz konusu operasyonun Afganistan'in Nangahar vilayetinde, insansiz hava araci ile yapildigina isaret eden Urban, 'Ilk belirlemelere göre hedefi öldürdük. Sivil kayip olmadigini biliyoruz.' ifadesini kullandi.

13 ABD ASKERI ÖLMÜSTÜ
Tahliye operasyonlarinin devam ettigi Kabil Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani yakinlarinda persembe günü bir intihar saldirisi düzenlenmisti. Olayda 13 ABD askeri ve 170'den fazla Afgan sivil hayatini kaybetmisti. Saldiriyi DEAS/Horasan üstlenmis, ABD Baskani Joe Biden ise bu saldiriya karsilik verilecegini açiklamisti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.