DEĞNEKÇİLER GÖZ ALTINA ALINDI

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK'a ait bazı otoparklarda, mesai saatleri dışında park eden sürücülerden yetkileri olmadığı halde para talep eden değnekçiler tekrar ortaya çıkmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdü

ASAYİŞ 27.11.2019 16:02:42 0
DEĞNEKÇİLER GÖZ ALTINA ALINDI

Özellikle restoran, deniz kenari ve eglence mekanlari gibi kalabalik yerlerin yakinindaki ISPARK otoparklari isgal eden degnekçiler sürücülerden para talep ediyordu. Hafta sonu çekilen görüntülerde Taksim Tarlabasi Bulvari'ndaki degnekçi  'Fis kesiyor musun?' sorusu üzerine, “Fis yok. Biz de burada çorbadayiz, ekmekteyiz. 10 lira ver yeter' seklinde cevap vermisti. Kimi degnekçiler ise görüntülendigini anladigi sirada kaçmaya baslamisti. Degnekçilerin görüntülerde sürücülere, “Kafana göre ne versen yeter, gündüz ISPARK bakiyor aksam biz bakiyoruz, araciniz burada güvende, çizilmez' gibi ifadeler kullanmisti. Bagdat Caddesi, Bakirköy ve Karaköy'deki otoparklarin da degnekçiler tarafindan isgal edildigi görülmüstü.

2 DEGNEKÇI GECE SAATLERINDE GÖZALTINA ALINDI

Demirören Haber Ajansi'nin (DHA) haberinden sonra harekete geçen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri çalisma baslatti. Haber görüntülerini  inceleyen ekipler degnekçileri tespit etti. Tespit edilen Kazim A.(53) ve Süleyman T.(53)  saat 00.15'te  Tarlabasi Bulvari üzerinde araçlari yönlendirirken  gözaltina alindi. Kazim A.'nin 5 trafik kanununa muhalefet, dolandiricilik ve 2 kasten yaralama olmak üzere toplam 8 suç kaydi oldugu tespit edilirken, Süleyman T.'nin de trafik kanuna muhalefetten kaydi oldugu ortaya çikti.  Kabahatler Kanunu'na göre 108'er lira ceza kesilen, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheliler, savcilik talimatiyla serbest birakildi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.