Depreme ameliyatta yakalandılar

İzmir’de yaşanan 6.6’lık deprem sırasında hastasına mide küçültme ameliyatı yapan doktor, soğukkanlılığı ile ameliyatta bulunan hemşire ve asistanları sakinleştirirken, depremin sonlanmasıyla birlikte ameliyata kaldığı yerden dev

SAĞLIK 5.11.2020 17:53:00 0
Depreme ameliyatta yakalandılar

30 Ekim günü Izmir’de yasanan ve 114 kisinin hayatina mal olan 6.6 büyüklügündeki deprem esnasinda herkes gibi isinin basinda olan Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Özgün Akgül, özel bir hastanede ameliyattaydi.

Yurtdisindan gelen bir hastasina mide küçültme ameliyati yapan Op. Dr. Özgün Akgül, deprem basladigi esnada operasyona yeni basladiklarini ifade ederek, “Deprem sirasinda ameliyathanede heyecanlanma oldu. Yanimizda hemsireler ve asistanlar heyecanlandi. Sorumlu kisi ben oldugum için herkesi sakinlestirmeye çalistim. Depremden sonra da ameliyata devam ettik. Kapali yöntem ameliyatta ekrana bakaran çalistigimiz için ilk önce depremi fark etmedim. Hemsire, hastaya temas ettigi için sallandi diye düsündüm. Siddetlenince depremi fark ettim. Deprem oldugunu anlayinca hastaya zarar vermemek için isleme ara verip kullandigimiz aletleri hastanin vücudundan uzaklastirdim” dedi.



Ameliyathanede görevli hemsirelerden birisinin 26 haftalik hamile oldugunu söyleyen Op. Dr. Akgül, “Onun için endiselendim biraz. Kendisine ve bebegine zarar gelmemesi için oturup dinlenmesini söyledim” dedi.

 

 

“Hastalar önce Allah’a sonra bize emanet”
Ameliyata girecek hastalarin önce Allah’a sonra kendilerine emanet edildiklerini söyleyen Op. Dr. Akgül, “Hastanin cani bize emanet. Biz bu bilinçle depremden hemen sonra ameliyata devam ettik. Benim de iki tane küçük çocugum var ve onlari merak ettim. Esim ne durumda bilmiyordum. Asistan arkadaslarim haber verdi daha sonra. Bir sikintilarinin olmadigini söyledi” diye konustu.

 

Depremde organlar adeta yer degistirdi
Op. Dr. Akgül ve ekibinin deprem esnasinda yaptiklari ameliyata iliskin görüntüler de kameralara yansidi. Deprem esnasinda sogukkanliligini koruyan Akgül’ün hemsire ve asistanlari sakinlestirme çabalarinin yer aldigi görüntülenirken, hastanin mide ve dalagini görüntüleyen kamera ise deprem aninda organlarin nasil yer degistirdigini kaydetti. Görüntülerde, en sik kanamanin görüldügü yer olan mide ve dalak kisminda yer alan ameliyat aletinin deprem esnasinda hastaya zarar vermemesi için çikarildigi anlar da yer aliyor.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.