DOLANDIRICI KARDEŞLER YAKAYI ELE VERDİLER

Mersin'de ikisi kız kardeş 3 şüpheli, 3 ayrı kuyumcudan sahte altın kolye bozdurarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.

ASAYİŞ 9.09.2019 13:06:45 0
DOLANDIRICI KARDEŞLER YAKAYI ELE VERDİLER

Edinilen bilgiye göre, kentte faaliyet gösteren bir kuyumcu, polisi arayarak M.Z.D. (21) adli genç kizi kendisine sahte altin kolye satmak isterken yakaladigini bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine giden Dolandiricilik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, süpheliyi gözaltina aldi.

Süphelinin emniyetteki ifadesinde dolandiricilik olayini aralarinda kiz kardesinin de bulundugu 4 kisiyle birlikte yaptigini söylemesi üzerine, plakasi belirlenen araç otoban giselerinde durdurularak içerisinde bulunan B.N.D. (18) ile E.Y. adli sahislar da gözaltina alinarak emniyete getirildi.

Yapilan incelemede, süphelilerin ayni yöntemle Mersin'de iki kuyumcuyu daha sahte altin kolye satarak dolandirdiklari belirlenirken, üzerlerinden çikan 2 bin 910 TL paraya el konuldu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 3 zanli da tutuklanirken, olayla ilgili M.K. adli süphelinin ise arandigi bildirildi.

OLAY ANI GÜVENLIK KAMERALARINA YANSIDI

Öte yandan, zanlilardan M.Z.D.'nin bir kuyumcuda sahte altin bozdururken kaydedilmis görüntüleri ortaya çikti. Kuyumcu dükkanina gelen zanlinin, elindeki sahte altin kolyeyi kuyumcuya vererek bir süre sohbet ettikten sonra parayi alarak ayrildigi görüldü.

 

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.