DÖVME HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Ünlü Tutya isimli Dövme sanatçısı dövme hakkında şunları söyledi

SANAT 23.12.2019 16:40:42 0
DÖVME HAKKINDA BİLİNMEYENLER
Günümüzde ; kimine göre süs,kimine göre sans, kimine göre ugur,kimine göre ise duygularinin tene yansimasi olan dövme binlerce yildir bir gelenek olarak güncelligini korumakta.Avrupa dillerinde tattoo olarak adlandirilan dövme, insan bedeninin çesitli malzemeler kullanilarak farkli uygulamalarla süslenmesi ile deri üzerine yapilan isaret ve desenlerin genel adidir.

Tattoo kelimesi iki ana kökten olusur: Polinezya dilinde 'çakma' anlamina gelen'ta' ve Tahiti dilinden 'damgalamak' anlamina gelen 'tatau'.Savasçi ruha sahip maorilerin vatani olan yeni Zelanda'da moko denilen yüz dövmeleri uygulaniyordu.

Moko kadinlar için güzellik, erkekler için savas simgesiydi. Geleneksel maori yöntemine göre düz uçlu bir keski kullaniliyor ve bu keski ile yüze sekil kaziniyordu. Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazi kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlarsa da pek çok toplumda dövmenin hastaliklara ve kötü ruhlara karsi koruyucu bir tilsim olarak uygulandigi, bireyin toplumdaki konumunu vurgulamak için kullanildigi bilinmektedir. 

Saman rahiplerin müritlerine yaptiklari dövmelerle kötülügün ve ugursuzlugun bedenden uzaklastirildigina inanilirdi. Antik Trak kavmi dövmeyi asalet nisanesi sayiliyordu ve dövme yaptiracaklar için sunlari söyledi: 

Zarari yok, ama alerjik bünyeli insanlarin yaptirmadan önce kullanilacak boyalardan numune alip test yaptirmasini öneriyorum


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.