DSÖ açıkladı: Vaka sayılarında büyük düşüş yaşanıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yayımladığı haftalık raporda geçtiğimiz hafta, korona virüs vakalarında iki aydan sonra ilk büyük düşüsün tespit edildiği açıklandı.

SAĞLIK 16.09.2021 12:11:40 0
DSÖ açıkladı: Vaka sayılarında büyük düşüş yaşanıyor

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) tarafindan haftalik yayimlanan korona virüs raporunda geçtigimiz hafta 4 milyon korona virüs vakasi kaydedildigi ortaya koyuldu. Iki ayda haftalik yaklasik 4,4 milyon yeni vakanin oldugunu belirten DSÖ, her bölgenin bir önceki haftaya kiyasla Covid-19 vakalarinda bir düsüs gerçeklestirdigini vurguladi. DSÖ, iki aydan fazla süredir yeni enfeksiyon sayisindaki ilk büyük düsüsün görüldügünü aktardi.

EN BÜYÜK DÜSÜS GÜNEYDOGU ASYA’DA

Dünya genelinde can kayiplarinin da haftalik 62 bin seviyelerine geriledigini belirten DSÖ, en büyük düsüsün Güneydogu Asya'da görüldügünü söyledi. Afrika kitasindaki can kayiplarinin ise yüzde 7’lik bir artisin görüldügü ortaya koyulurken DSÖ tarafindan yayimlanan raporda Delta varyantinin 180 ülkede görüldügünün alti çizildi. DSÖ, çocuklarin ve gençlerin yetiskinlerle kiyaslandiginda korona virüsten daha az etkilenmeye devam ettigini söyleyerek hastalik nedeniyle 24 yasin altindaki kisilerin ölümlerinin küresel ölümlerin yüzde 0,5'inden daha azini olusturdugunu da sözlerine ekledi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.