DSÖ’den Avrupa için korkutan uyarı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da koronavirüs vaka sayısında ciddi artış yaşandığını ve aynı zamanda geçtiğimiz altı haftada aşılamada yavaşlama olduğunu açıkladı.

DÜNYA 30.08.2021 15:54:44 0
DSÖ’den Avrupa için korkutan uyarı

Delta varyanti ve yaz mevsimiyle birlikte seyahatlerin artmasi, Avrupa'da koronavirüs vaka sayisinda artis yasanmasina neden oldu. Avrupa’daki 33 ülke göz önüne alindiginda 14 günlük vakalarda yüzde 10’dan fazla artis görüldügünü kaydeden DSÖ’nün Avrupa direktörü Hans Kluge, virüsün bulasmasindaki artistan endise duydugunu aktardi.

YAZ MEVSIMINDE ARTAN SEYAHATLER ETKILI OLDU

Virüsün bulasma hizi hakkinda derin endise duydugunu aktaran Kluge, bunun baslica sebebinin yaz mevsiminde artan seyahatler oldugunu bildirdi.

Kitadaki birçok hastanenin kapasitelerinin üzerinde çalistigini aktaran DSÖ Avrupa Direktörü, koronavirüs vaka sayilarinin azaltilmasi ve can kayiplarinin önlenmesi için halk sagligi önlemlerinin kolaylastirilmasi gerektiginin altini çizdi.

EN ÖNEMLI ÜÇ UNSURU AÇIKLADI

Kluge, asi üretimindeki yetersizligin yani sira, asilara bazi bölgelerin erisemedigini ve bununla birlikte birçok kisinin asiyi reddetmesi ile mücadele ettiklerini aktarirken, geçtigimiz alti haftada asilamanin yavasladigini vurguladi.

Asilamadaki yavaslamadan ciddi derecede endise ettigini aktaran DSÖ direktörü, virüs ile mücadele için asi üretiminin artirilmasi, dozlarin esit sekilde paylastirilmasi ve asiya talebin sürdürülmesi konularinin en önemli üç unsur oldugu söyledi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.