Dünya’nın en iyi festivali görkemli bir törenle kapandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 ülkeden 3500 konuk davet edilecek!

KÜLTÜR 7.08.2022 11:35:10 0
Dünya’nın en iyi festivali görkemli bir törenle kapandı

64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katilimiyla 29 Temmuz tarihinde kapilarini açan Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir sahne sovu ile son buldu.

 

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Cumhuriyetimizin 100’üncü yili kutlamalari çerçevesinde yapilacagini belirterek; “100 ülkeden 3500 sanat elçisini davet ediyoruz” diye konustu.

 

Onur Ödülü Zihni Göktay’a verildi

 

Dünya Festivaller Birligi tarafindan 8 kez üst üste “Dünya’nin En Iyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yil da birbirinden zengin kültür ve sanat etkinligine ev sahipligi yapti.

 

Festivalin kapanis seremonisi Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçeklesti. Final gecesinde kültür ve sanat dalinda ödüller verildi. Festival kapsaminda her yil verilen Yasam Boyu Basari Ödülü Ercan Bostancioglu’na verilirken, Yasam Boyu Onur Ödülü Zihni Göktay’a verildi. Sanatçilarin ödülleri Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün tarafindan takdim edildi.

 

“Ben Büyükçekmece’ye gipta ile bakiyorum”

 

Kendisini ödüle layik gören festival komitesine ve jüri üyelerine tesekkür eden Zihni Göktay söyle konustu: “Bu Büyükçekmece bende tutku haline geldi. Sik sik sagolsunlar beni bir vesileyle mutlaka bir sanat kültür olayi yahut bir tiyatro olayi oldugu zaman ilk hatirlarina gelen biri olmakla övünç duyuyorum. Kendilerine huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum.

 

Sayin Hasan Akgün kardesimi takdirle, sükranla ve minnetle tebrik ediyorum. Ismi büyük, Büyükçekmece. Gölü güzel, büyük. Suyu ile Istanbul’u besliyor, kültürüyle de Istanbul’u besliyor.

 

Her ilçeye, her sehre nasip olmuyor bu. Ben Büyükçekmece’ye gipta ile bakiyorum. Bana verilen bu ödülle onur duyacagim ve onurlu bir sekilde tasiyacagimi da ömrüm boyunca size söz veriyorum.

 

“En büyük ödülüm Atatürk’ü görmek oldu”

Ercan Bostancioglu, hayatinda en büyük ödülü 1938 yilinda Bursa’ya Merinos Fabrikasi’nin açilisi için gelen Atatürk’ü henüz 2 yasinda iken görerek aldigini kaydederek söyle konustu: “2 yil önce kapattigim sahne hayatimda beni en büyük ikinci ödülü sevgili Hasan Akgün verdi.

 

50 yillik bir Büyükçekmeceli olarak çok sansli oldugumuzu söyleyebilirim. Hasan Akgün gibi bir baskana sahip olmak bizler için guru verici. Sagol Hasan Akgün, sagol degerli baskanimiz.”

 

“Dünya Festivaller Birligi ve jüri üyelerine duyurmak istiyorum”

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 2023 yilinda yapilacak olan 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin önem arz ettigini belirterek söyle konustu: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yili, 2023 yili Cumhuriyetimizin 100’üncü yili ve festivalinde 24’üncüsü olacak.

 

Simdiden grup liderleri ve Dünya Festivaller Birligi jüri üyelerine duyurmak istiyorum. 24. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimize Cumhuriyetimizin 100’üncü yili kutlamalari çerçevesinde bakacagimizdan dolayi 100 ülkeden 3500 sanat elçisini davet ediyoruz.

 

Bugüne kadar bu festivalleri hangi sartlarda yaptigimizi sanat severler biliyor. Ben bu festivalin icrasinda basindan sonuna kadar emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür etmek istiyorum.

 

Makedonya birinci oldu

Gecenin finalinde Uluslararasi Altinköprü Halk Danslari Yarismasi’nin sonuçlari açiklandi. Dünya’nin dört bir yanindan gelen ülkelerinin dans gruplarinin kiyasiya yaristigi yarismalar sonucunda jüri Makedonya’yi birinci, Gürcistan’i ikinci, Meksika’yi ise üçüncü olarak seçti. Uluslararasi Çagdas Dans Yarismasi’nin birincisi Furkan Yilmaz olurken, ikinciligi Siva Cambazoglu, üçüncülügü ise Gülsüm Buse Cingöz kazandi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.