DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN ACİL ÇAĞRI

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ İNGİLTERE'DE ORTAYA ÇIKAN KORONAVİRÜSÜN YENİ TÜRÜ İLE MÜCADELE KONUSUNU KONUŞMAK ÜZERE TÜM ÜYE ÜLKELERİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI!

SAĞLIK 22.12.2020 23:56:58 0
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN ACİL ÇAĞRI

Dünya Saglik Örgütü, (DSÖ) Ingiltere'de ortaya çikan Covid-19’un yeni ve daha bulasici türü ile mücadeleyi ve tedbirleri tartismak üzere yarin üye ülkelere toplanti çagrisinda bulundu. Toplantinin üye ülkeler arasindaki bilgi paylasimina yardimci olmasi için yapildigi belirtildi.

 

 

SEYAHAT IÇIN SINIRLAMA KARARI

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge sosyal medya hesabi üzerinden Covid-19’un yeni türü hakkinda yaptigi paylasimda, 'Daha iyi bilgiye sahip oluncaya kadar seyahati sinirlandirmak akillica olacaktir. Temel mallar ve temel seyahatler için tedarik zincirleri mümkün kalmali' dedi.

 

 

YENI TÜR ASILARI ETKILEYECEK MI?

DSÖ tarafindan dün yapilan açiklamada ise, Ingiltere’ye uygulanan seyahat kisitlamalarina deginilerek, gida, ilaç ve yakit gibi temel ihtiyaçlar için kargo tasimaciligina öncelik verilmesini ve kolaylastirilmasi gerektigi belirtilmisti. DSÖ, yeni türün asilarin etkinligini etkileyip etkilemeyecegini belirlemek için henüz yeterli bilgi olmadigini belirtmisti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.