Dünyada bir ilk: Pfizer/BioNTech aşısında FDA'dan tam onay!

The Washington Post'un haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına tam onay verdi.

SAĞLIK 23.08.2021 17:17:17 0
 Dünyada bir ilk: Pfizer/BioNTech aşısında FDA

The Washington Post'un haberine göre; Amerikan Gida ve Ilaç Idaresi (FDA), Pfizer/ BioNTech tarafindan gelistirilen koronavirüs asisina tam onay verdi. Böylece; Pfizer/BioNTech asisi dünyada corona virüse karsi tam onaylanan ilk asi oldu

GEÇEN ARALIK AYINDA ACIL KULLANIM ONAYI ALMISTI

Türk asilli Prof. Dr. Ugur Sahin ve esi Özlem Türeci tarafindan gelistirilen asi ABD'de geçtigimiz yil acil kullanim onayi almisti.

ABD ilaç firmasi Pfizer ile Alman ortagi BioNTech, acil kullanim onayi aldigi Covid-19 asisinin 16 yas ve üzerine uygulanmak üzere tam onayi için mayis ayinda FDA'ya basvuruda bulundu. FDA'in Pfizer/BioNTech Covid-19 asisina tam onay vermesinin ardindan ABD'de bazi üniversite ve hastanelerin, Savunma Bakanligi'nin ve San Francisco kentinin asiyi zorunlu kilmasi bekleniyor.

Pfizer ile BioNTech'in gelistirdigi Covid-19 asisina, 11 Aralik 2020'de pandemi ile mücadele için FDA tarafindan 'acil kullanim onayi' verilmisti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.