Ekran kartı fiyatları hızla düşüyor

Küresel çip krizi ve kripto madencilik gibi nedenler ile inanılmaz artış gösteren grafik kartı fiyatları, sonunda düşüş gösteriyor. Bazı bölgelerde ekran kartları önerilen satış fiyatının altına indi.

TEKNOLOJİ 22.06.2022 15:39:41 0
Ekran kartı fiyatları hızla düşüyor

 

Küresel çip krizi, COVID-19 pandemisi ve kripto madenciligin yayginlasmasi, geçtigimiz yillarda ekran karti fiyatlarinda ciddi artislara sebep olmustu. Stokçularin da ekran kartlarini toplamasi ile birçok oyuncu, geçtigimiz yil istedigi ekran kartini bulmakta zorlanmisti. Ancak ekran karti pazarinda isler sonunda normale dönüyor.

 

Ekran karti fiyatlari tavsiye edilen satis fiyatinin altina düsüyor

 

3DCenter’dan gelen yeni bir rapora göre, ekran karti fiyatlari düsmeye devam ediyor. Rapora göre Nvidia GeForce RTX 30 ekran kartlari, tavsiye edilen satis fiyatindan yalnizca 2 daha pahali olarak satiliyor. AMD’nin Radeon RX 6000 serisi ise tavsiye edilen satis fiyatinda 6 daha ucuza satiliyor.

 

GeForce RTX 30 ailesi, hala tavsiye edilen satis fiyatinin üstünde olsa da RTX 3070 ve RTX 3080 gibi ekran kartlari, tavsiye edilen satis fiyatinin altina düsmüs durumda. Ancak RTX 3050 ve RTX 3060 gibi orta seviye ekran kartlari hala tavsiye edilen satis fiyatini asiyor. AMD Radeon tarafinda ise neredeyse bütün ekran kartlari tavsiye edilen satis fiyatinin altina inmis durumda. Yalnizca RX 6800 serisinin önerilen fiyatin 3-6 üstüne çiktigi belirtiliyor. Fiyat performans anlaminda oldukça iyi bir seçenek olan RX 6500 XT ise tavsiye edilen satis fiyatinin 23 altina inmis durumda.

 

Ayrica dünya genelinde ekran kartlari stoklarinin yeniden saglikli bir seviyeye geldigi belirtiliyor. Ekran kartlarinin stoklarda bulunmasi ve fiyatlarinin azalmasi, birçok oyuncuyu ve profesyoneli oldukça mutlu edecektir. Kripto pazarinda süren gerginlik ise kripto madencilige olan ilgiyi azaltabilir ve ekran karti fiyatlarinin daha çok düsmesine sebep olabilir.

 

Ekran karti fiyatlari düsse de hem Nvidia’nin hem de AMD’nin önümüzdeki aylarda yeni nesil ekran kartlarini tanitmasi bekleniyor. Yeni nesil ekran kartlarinin çikisi, ekran karti pazarini bir süre daha yoracaktir ancak problemlerin büyük çogunlugu azalmaya devam edecek gibi görünüyor.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.