Elektrikli Karsan e-Jest şimdi de Kanada'da

Karsan’ın elektrikli minibüsü e-JEST, Kanada’da 20 fit boyunda toplu ulaşımda yolcu taşayacak alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs oldu. 6 adet Karsan e-JEST eylül ayında Saint John’da hizmete girecek

TEKNOLOJİ 25.06.2022 11:29:22 0
Elektrikli Karsan e-Jest şimdi de Kanada

 

Karsan’in 100 elektrikli minibüs modeli e-JEST, Kanada’da 20 fit (6 metre) boyunda toplu ulasimda yolcu tasiyacak alçak tabanli ilk elektrikli minibüs oldu. e-JEST, Kanada’nin Saint John sehrinde hizmete basliyor.

 

 

Konu ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Karsan CEO’su Okan Bas, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’yi da hedef pazar olarak belirlediklerini ifade ederek sunlari söyledi:

 

 

“Norveç’te yolcu tasiyan ilk otonom araç olan Otonom Atak modelimizin ardindan Kuzey Amerika’da da 20 fit boyunda, toplu tasimada alçak tabanli ilk elektrikli minibüsümüzü de yollara çikartarak yeni bir ilke imza attik.

 

 

Küresel alandaki is birliklerimizi stratejimiz dogrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada ile sürdürüyoruz. Bu kapsamda Damera ile geçen sene imzaladigimiz distribütörlük anlasmasinin ardindan ilk e-JEST teslimatimizi gerçeklestirdik ve bir kez daha Karsan olarak ilke imza attik.'

 

 

Saint John sehri dünyadaki toplu tasima sistemlerinin gelecegi olan yesil ulasim için Karsan e-JEST ile ilk adimlarini atti. Alti adet 20 fitlik Karsan e-JEST filosu, sehrin Toplu Tasima Dönüsüm Programi’nin bir parçasi olarak bu Eylül ayinda Saint John’da hizmete girecek. Ilk olarak 2021’de duyurulan bu program ile elektrikli otobüsler ve bu yilin sonlarinda baslatilmasi beklenen istege bagli otobüs hizmeti kullanilarak belediye ulasim sisteminin dönüstürülmesi hedefleniyor.

 

e-Jest özellikleri

 

Karsan e-JEST, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor.

 

210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik (20 fit) küçük otobüs sinifinin en iyi performansini gösteren e-JEST’in enerji geri kazanimi saglayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalari yüzde 25 oraninda kendi kendini sarj edebiliyor.

 

10,1 inçlik dokunmatik multimedya ekrani, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsiz çalistirma, USB girisi ile donatilan ve talebe bagli olarak Wi-Fi uyumlu altyapi saglayan e-JEST, 4 tekerlekte bagimsiz süspansiyon sistemiyle de dikkat çekiyor.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.