Elektrikli Mercedes tek şarjla Almanya'dan Birleşik Krallık'a giderek rekor kırdı

Mercedes-Benz marka elektrikli araba, tek şarjla 1200 kilometreden fazla yol kat ederek kendi menzil rekorunu kırdı.

TEKNOLOJİ 28.06.2022 12:16:22 0
Elektrikli Mercedes tek şarjla Almanya

 

Vision EQXX, Almanya'nin Stuttgart kentinden çikarak Birlesik Krallik'in Silverstone kentine vardigi rekor kiran yolculugu 15 saatten kisa sürede tamamladi.

 

Elektrikli araba bu basariya, Tesla Model S'de kullanilan bataryayla ayni kapasiteye sahip 100kwh bir batarya setiyle ulasti.

 

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarini içerir. (Related Nodes field)

 

Mercedes araba gelismis aerodinamik, hafif malzemeler ve son teknoloji ürünü silikon anotlarin kullanimini içeren batarya yeniliklerinin bir araya gelmesiyle Tesla'nin yaklasik iki kati menzile ulasmayi basardi.

 

Iki ay önce de bir Mercedes Vision EQXX, sarj için hiç durmadan Almanya'dan Fransa'nin güneyine bin km'nin biraz üzerinde yol kat etmisti.

 

Her iki yolculuk da gerçek dünya trafik kosullarini içeriyordu. Son seyahatte, 30 santigrat dereceye varan yüksek sicakliklar ve yogun saatlerde M25'te olusan dur-kalk otoyol trafigi ilave zorluklara yol açti.

 

22 Haziran'da 14,5 saatlik sürüsün Silverstone'a olan son ayagini gerçeklestiren Mercedes'in pilotu Adam Allsopp, 'Elektrikli hareketlilik geleceginin isaret isigini Formula 1 öyküsünün basladigi, bazi ikonik Formula 1 yarislarina sahit oldugumuz, bunlara katki saglamis yere sürmek benim için çok özel' dedi.

 

Stuttgart'tan Silverstone'a olan yolculugu daha da büyük bir verimlilikle tek bir sarjla tamamlamak, elektrifikasyon stratejimizin temelini olusturan teknolojilere hiz kazandirilmasi bakimindan gerçekten büyük bir ilerlemenin kaniti.

 

Mercedes-Benz Vision EQXX, rekor kiran yolculugunda Fransa'nin kuzeyini kat etti (Mercedes-Benz)

 

Mercedes-Benz, 2030'a kadar tamamen elektrikli olmayi hedeflerken, petrol devi Exxon Mobil'in CEO'su da 2040'a kadar dünyada satilan tüm binek arabalarin elektrikli olacagina inaniyor.

 

Vision EQXX henüz sadece bir konsept araba olsa da tasarimina ve kurulumuna iliskin yenilikler seri üretimdeki araçlarda halihazirda yer ediniyor.

 

Bu atilimlardan biri de arabanin araç içi elektronik sistemlerine yeterli elektrik saglayabilen, 117 günes pili içeren sabit günes enerjisi tavani.

 

Mercedes Yönetim Kurulu Baskani Ola Källenius, Vision EQXX'yi 'simdiye kadar üretilen en verimli Mercedes' olarak tanimlamisti.

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.