EPDK iddialara cevap verdi

EPDK, elektrik faturalarının yüksek geldiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Herhangi bir artış ya da gizli zam söz konusu değildir' ifadelerine yer verdi.

EKONOMİ 28.08.2021 17:41:16 0
EPDK iddialara cevap verdi

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlari ile ilgi iddialara cevap verdi. EPDK, elektrige gizli zam yapilmadigini, faturalara herhangi bir fiyat artisi yansitilmadigini vurguladi. 

1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satis fiyatlarinda tüm abone gruplari için yüzde 15 oraninda artis yapildigini hatirlatan EPDK, bu kapsamda mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 TL ödendigini belirtti. 

'ARTIS YA DA ZAM SÖZ KONUSU DEGILDIR'

Açiklamada, “Söz konusu fiyatlandirma Türkiye’nin tamamindaki abonelerde geçerlidir. Hiçbir dagitim ya da perakende sirketi vatandaslarimiza gönderdigi faturaya herhangi bir bedel artisi yansitamaz, fatura kalemlerinde herhangi bir oynama yapamaz. Ayrica elektrik faturalarinda dagitim sirketlerinin payi 2020 yilinda belirlenmistir ve 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yil boyu geçerlidir. Bu payda da bir artis yapilmamistir. Her yil özellikle Temmuz ve Agustos aylarinda hava sicakliklarindaki artislara bagli olarak (klima, sogutucu, vb. ürünlerin yogun kullanimi ile) rekor seviyelere ulasan elektrik kullanimindan kaynakli artis elektrik faturalarina da yansimaktadir. Ancak elektrik faturasini olusturan kalemlerde, Kurumumuz tarafindan belirlenen oranlarin disinda (dagitim bedeli ya da vergi oranlarinda) herhangi bir artis ya da gizli zam söz konusu degildir” denildi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.