ESENYURTLU ÇOCUKLAR BİLİM VE SANATLA BÜYÜYECEK

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurtlu çocukların gelişimine önemli bir katkı sağlayacak yeni bir eğitim hamlesi başlatıyor. Bu ay içinde faaliyete geçecek olan “Düşle-Yap Bilim ve Sanat Atölyeleri”, düşünen, sorg

ÇOCUK 5.02.2020 15:21:24 0
ESENYURTLU ÇOCUKLAR BİLİM VE SANATLA BÜYÜYECEK

Esenyurt Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, ilçede yasayan 8-14 yas araligindaki çocuklar için bilimin yaninda sosyal ve duygusal ögrenmeyi de içeren birbirinden çesitli atölyeler hazirladi. Alaninda uzman egitmenler esliginde, çocuklarin gelisim özelliklerine uygun olarak hazirlanan “Düsle-Yap Bilim ve Sanat Atölyeleri” için kayitlar alinmaya basladi.

 

Program kapsaminda; Eglenceli Bilim Atölyesi, Küçük Sefler Mutfakta, Canlandir Masal Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi, El Sanatlari Atölyesi, Sihirli Ellerden Maskeler Atölyesi, Kitap Ayraci Atölyesi çalismalari yapilacak.

 

Subat ayi itibariyle derslerin baslayacagi atölyelerde, ruhsal, zihinsel ve bedensel bütünlük temelinde yaratici bir egitim modeli uygulanacak. Atölyede çalismalar en az 3 saatlik seanslar seklinde, 20 kisilik gruplar halinde yapilacak. Her ay çesitlendirilerek devam edecek olan bilim sanat atölyelerinde, Esenyurtlu çocuklarin eglenerek ögrenmeleri saglanacak.

 

“ÜRETEN SORGULAYAN VE DÜSÜNEN ÇOCUKLAR YETISTIRECEGIZ”

 

Egitime verdigi önemli dikkat bilinen Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, atölyelerde sorgulayan, üreten ve düsünen çocuklar yetistirmeyi amaçladiklarini söyledi. Baskan Bozkurt, “Bu ay yepyeni bir egitim programi ile çocuklarimizi bulusturacagiz. Bunun heyecani ile doluyuz. Egitim, daha çocuk yaslarda baslayan uzun bir süreç. Bilim, teknik ve sanat alanlarina yeni adimlarla baslayan ve sonrasinda ufku daha da açilan çocuklarimiz için bu ay “Düsle-Yap Bilim ve Sanat Atölyelerini” hayata geçiriyoruz. Çocuklarimizin, el isleriyle üretim yapmalari, deneylerle fen bilimleri pratikleri üzerinde çalismalari ve matematige kafa yormalari daha da nitelikli bir Esenyurt’un temelini olusturmak demek. Çocuklarimiz, bu yeni olusturulacak küçük atölyelerde çok sey ögrenecek ve eglenceli zamanlar geçirecek” seklinde konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.