Ev alacaklara müjde: Tapu harcı muafiyeti geliyor

Meclis’e sunulan kanun taslağına göre konut satışlarında ebeveyn başına 300 bin TL, çocuk başına ise 150 bin TL tapu harcı muafiyeti geliyor

EKONOMİ 9.10.2021 09:28:53 0
Ev alacaklara müjde: Tapu harcı muafiyeti geliyor

Ev sahibi olmak artik daha da kolaylasiyor. Sektörel olarak yasanan sikintilarin çözümü ve vatandaslarin ev sahibi olmalarina kolaylik saglayacak ilk adim ise TBMM’ye sunulan yeni tapu harci muafiyeti düzenlemesi ile geliyor.

492 Sayili Harçlar Kanunu’nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kapsaminda kisinin kendisinin ikamet etmesi için aldigi evlerde ebeveyn basina 300 bin TL, çocuk basina ise 150 bin TL’lik bölümün tapu harcindan muaf tutulmasi planlaniyor. Hazirlanan yeni tapu harci muafiyeti ile ilgili açiklamalarda bulunan Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Baskani Özkan Aydemir, tapu masraflarinin konut satislarini dogrudan etkiledigini ve bu dogrultuda yeni düzenlemeler ve tesvikler saglanmasinin vatandaslar için önemli bir avantaj olacagini belirtti.

 

Konut kredisi faizlerinin konut satislarina etkisini degerlendiren Aydemir “Ülkemizde konut edinme ve barinma ihtiyaci en önem verilen konularin basinda geliyor. Bu yüzden ev sahibi olmak isteyen vatandaslarin en çok basvurdugu banka ürünü konut kredisidir. Ancak son aylarda beklenen oranlara inmeyen ve alim gücünü zorlayan konut kredisi oranlari konut satislarinin önüne bir set çekmis durumda. Böyle bir atmosferde gündeme gelecek bütün tesvik ve indirimler büyük önem tasiyor. Özellikle tapu harci muafiyeti ile ilgili gündeme gelen yeni düzenlemenin hayata geçmesini çok istiyoruz. Çünkü tapu masraflari da en az konut kredisi kadar önem arz eden bir seviyeye ulasmis durumdadir” dedi.

 

5 YILDAN ÖNCE SATILMAYACAK
TBMM’ye sunulan 492 Sayili Harçlar Kanunu’nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kapsaminda tapu harcindaki yeni muafiyetin hayata geçirilmesi durumunda ilgili düzenlemeden yararlanan vatandaslarin konutunu bes yildan önce satmasi veya kiraya vermesi durumunda zamaninda alinmayan harç tutarinin gecikme faizi ile birlikte tahsil edilmesi planlaniyor.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.