Facebook ile İBB iş birliğiyle resmi WhatsApp hattı devreye girdi

İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaş, İBB ve Facebook iş birliğiyle kurulan resmi resmi WhatsApp hattı üzerinde talep ve şikayetlerini direkt olarak belediyeye yöneltip canlı destek alabilecek.

TEKNOLOJİ 7.09.2021 17:06:31 0
Facebook ile İBB iş birliğiyle resmi WhatsApp hattı devreye girdi

Dijitallese vatandaslarin belediyeye ulasmasini kolaylastiriyor. Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ve Facebook, Istanbullularin belediyeyle baglanti kurarak ilgili yetkililere ulasabilecekleri WhatsApp hattini hayata geçirdi.

SIKAYETLERINI DOGRUDAN ILETEBILECEKLER

IBB, resmi WhatsApp hatti sayesinde vatandasin en sik kullandigi mesajlasma uygulamasi WhatsApp'tan da hizmet vermeye basladi. Bu dogrultuda, onlarca kisilik canli destek ekibinin görevlendirildigi 0552 153 0034 numarali resmi hat Istanbulluya hizmet verecek. Vatandaslar, IBB'nin WhatsApp hattini kullanarak HES kodu Istanbul Kart eslemesinden IETT sefer saatlerine, is basvurularindan ISPARK sikayetlerine tüm merak ettiklerini sorabilecek; talep ve sikayetlerini dogrudan iletebilecek.

TEK BIR RESMI NUMARADAN HIZMET VERILECEK

Onlarca kisilik canli destek ekibi tek bir resmi numaradan hizmet verecek WhatsApp hatti projesinde IBB'nin tercihi WhatsApp'in yerli is ortagi MindBehind oldu. 2016'da Istanbul'da kurulan MindBehind, kurumlarin ulasmak istedikleri kitlelerle olan tüm iletisimini WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger ve tüm diger mesajlasma kanallari üzerinden yapabilmesini sagliyor.

'VATANDASLARIN DOGRUDAN YETKILILERE ULASABILECEKLERI BIR ILETISIM KANALI SUNACAK'

IBB ile yaptiklari is birligini degerlendiren Facebook Orta Dogu, Afrika ve Türkiye Bölge Baskan Yardimcisi Derya Matras, ''Dünyadaki herkesin birbiriyle iletisim halinde kalabilmesi ve engelsiz iletisim kurabilmesi gerektigine inaniyoruz. WhatsApp, kullanicilarin istedikleri kisilerle zahmetsizce baglanti kurabilmesi için insa ettigimiz bir platform. Son birkaç yil içinde, insanlarin ve kurumlarin iletisim olanagi sunan mesajlasma uygulamalarina yogun bir sekilde yöneldiklerini ve islerini yapmak için de WhatsApp'a gün geçtikçe daha fazla basvurduklarini gördük. IBB ile hayata geçirdigimiz bu is birliginin de ülkemiz vatandaslarina ihtiyaç duyduklari ve dogrudan yetkililere ulasabilecekleri bir iletisim kanali sunacagina inaniyoruz'' seklinde konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.