Fed Başkanı Powell'dan faiz açıklaması: 'Daha fazla faiz artışı uygun'

Fed Başkanı Jerome Powell, Washington'da katıldığı toplantıda ABD'nin sıkı para politikasını kaldıracak kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti. Powell, 'Enflasyon bizi yukarı yönlü şaşırttı. Daha çok sürpriz yaşanabili

EKONOMİ 23.06.2022 10:16:57 0
Fed Başkanı Powell

 

ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell, Fed'in 40 yilin en yüksek seviyesine çikan enflasyonu düsürmekte 'oldukça kararli' oldugunu ve politika yapicilarin 'bunu yapmak için hizli hareket ettigini' söyledi.

 

Powell, ABD Senatosu Bankacilik Komitesi'ne hitaben yapacagi konusma için hazirladigi metinde, 'Herkesin yararina olan güçlü bir istihdam piyasasi kosullarina sahip olmak istiyorsak enflasyonu düsürmemiz sart' dedi.

 

Powell enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde kalmaya devam ettigini, ancak gida ve enerji fiyatlarinin yansitilmadigi çekirdek enflasyonun geçen ay hafif gerilemis olabilecegine dair bazi isaretler oldugunu söyledi.

 

'EKONOMI GÜÇLÜ PARA POLITIKASINI SÜRDÜREBILIR'

 

Fed, geçen hafta düzenledigi para politikasi toplantisinda enflasyondaki yükselisi önlemek için 1994 yilindan bu yana en büyük faiz artirimina giderek faizleri 75 baz puan yükseltmisti.

 

Powell faiz artirimlarina devam etmenin uygun olacagini ancak faiz artirimlarinin hizinin açiklanacak ekonomik verilere ve ekonomik görünüme bagli olmaya devam edecegini söyledi.

 

Powell ekonominin çok güçlü ve siki para politikasini sürdürmek için iyi durumda oldugunu da ifade etti.

 
 
 

 

 

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.