GEL DE HURMA YEME!

HURMA İNSAN ORGANİZMASININ EN YAKIN DOSTU!

SAĞLIK 29.01.2021 03:14:40 0
GEL DE HURMA YEME!

Hurma Arap yarimadasi ve Afrika'da yetisen palmiye türünde bir meyvedir. Sagliga inanilmaz faydalari olan hurma son derece de lezzetlidir. Sekerli tadiyla rafine sekere muadil olarak kullanilabilen saglikli bir meyvedir. Içeriginde bol miktarda lif, A, B1, B2 ve C vitamini içerir. Özellikle kilo vermeye karar verip diyet yaparak saglikli beslenen kisilerin ara ögünlerinde sikça tükettigi besinlerden biridir. Günde 3 tane belirli araliklarla tüketilen hurma hem kilo verdirmeye yardimci olur hem de bagisiklik sistemini güçlendirmede etkilidir. Vitamin deposu olmasi sebebiyle düzenli tüketildiginde vücuda inanilmaz faydalari vardir.

Tansiyonu düzenler: Hurma meyvesi tam bir potasyum deposudur. Bu sayede kalp dostu besinlerin basinda yer alir. Ayrica kan basincini dengeleyerek kalp ritmini düzenlemede etkin rol oynar.

Damar tikanikligini önler: Hurma güçlü bir antioksidan kaynagidir. Bu sayede kalbi zararli bakterilerden ve mikroplardan korumasinin yaninda damar tikanikligi olusma riskini de azaltir.

Hafizayi güçlendiriyor: Hurma bagirsakta A vitamini olarak bilinen ve retinale dönüsen beta karoten içerir. Yapilan çalismalar gösteriyor ki beta karotenin uzun süreli kullanimi hafiza kaybini önleyerek hafizayi güçlendirmeye yarar.

Kanseri önler: Hurmada bulunan yüksek lif orani hurma tüketen kisilerde kanser ve kalp hastaliklarinin olusumunun düsük olmasina neden olabiliyor. Yapilan çalismalar sonucu uzun süreli lifli yiyeceklerle beslenmek kolon, gögüs ve rahim kanseri olasiligini düsürüyor.

Antioksidan deposu: Hurma yüksek besin degeri içermesinin yaninda antioksidan özelliklere de sahip olan bir meyvedir. Antioksidanlarin kanser, damar tikanikligi ve yaslanmanin önlenmesinde etkin rol oynadigi bilinenler arasinda. Hurma diger meyvelerin aksine sogukta m


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.