Giresun’da Etkili Olan Sel Sonrası Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 7 Oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da etkili olan sel sonrası arama yapılan toplam kayıp sayısını 9, vefat sayısını ise 7 olarak açıkladı.

GÜNDEM 24.08.2020 12:42:00 0
Giresun’da Etkili Olan Sel Sonrası Hayatını Kaybedenlerin Sayısı  7 Oldu

Dereli ilçesindeki incelemelerinin ardindan Dereli Kaymakamligi’nda ilgili birim amirleri ile bir degerlendirme toplantisi yapan Bakan Soylu, ardindan basin mensuplarina kisa bir açiklama yapti. Bakan Soylu, her afetin kendine ait bir karekteri ve niteligi oldugunu belirterek “Ona yönelik vatandaslarimizin taleplerini almaktayiz. Mesela ilk kez burada bizim çizmeye ihtiyacimiz oldu. Baska afetlerde böyle bir talep olmadi. Maske sürekli olarak dagitiliyor. Onun için her afetin bir karakteri var ona yönelik olarak yaralarimizi nasil saracagimiza yönelik vatandasimizi dinliyoruz, yol haritasini belirliyoruz” dedi.
 

 

“Dün gece bakanlarimiz ve valilerimizle hep beraber bir araya geldik” diyen Soylu “Herkes elinden geleni çabuk toparlanmak için ortaya koymaya çalisiyor. Birçok blediyelemiz hem is makineleri ile hem de yemek destekleri ile buradalar, gayret gösteriyorlar. Bizim iki türlü tespitimiz var. Bir hasar tespiti, iki zarar ziyan tespiti. Zarar ziyan esnafa yönelik. Esnafimiz ne kadar zarar ziyanla karsilasmis hem evlerimizde hem binalarimizda ne kadar hasar var bütün bunlarla ilgili tespit yapiyoruz” dile konustu.
 

 

Bakan Süleyman Soylu, kayip sayisinin 9’a düstügünü de belirterek sunlari söyledi:
 

 

“Arama kurtarma yaptigimiz bulmaya çalistigimiz sayimiz bu. Bunlarin iki tanesi jandarma, bir tanesi Karayollari operatörü, 3’ü Güce’de, 2’si Dereli’de toplam 9 kaybimiz var. Insallah ümidimiz onlari bulmaktir. Tüm arama kurtarma ekibimiz çalismalara devam ediyor çevre illerden de bölgelerden de gelenler var. Hayati kaybedenlerin sayisi son 7.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.