Google Haritalar fazla para ödemekten kurtarıyor!

Google Haritalar, seçilen bir rota üzerinde ödemeniz gereken para miktarını tahmini olarak hesaplayan yeni bir özelliğe kavuştu.

TEKNOLOJİ 14.06.2022 16:03:55 0
Google Haritalar fazla para ödemekten kurtarıyor!

 

Popüler navigasyon uygulamasi arasinda yer alan Google Haritalar gün geçtikçe yeni özelliklere kavusuyor. Kullanicilarin gidecegi en uygun rotayi belirleyen uygulama, onlari en kisa sürede A noktasindan B noktasina götürmeyi hedefliyor. Google Haritalar’a yeni eklenen özellik ile birlikte artik kullanicilar rotalarindaki olasi ödeme noktalarini da görme sansi yakalayacak.

 

Google Haritalar artik ücretli rotalari gösterecek

 

Google Haritalar, iOS ve Android‘de cihazlarda seçilen bir rota üzerinde ödemeniz gereken para miktarini tahmini olarak hesaplayan yeni bir özellige kavustu. Yola çikmadan önce, artik uygulamada varis noktaniza giden tahmini otoyol geçis ücretini görebileceksiniz.

 

Google, yol bilgilerinin yerel otoyol geçis makamlarindan alinacagini belirtiyor. Belirtilen rota üzerinde geçis ücretinin olup olmadigini ve bu yollarin hangi günler ücretsiz oldugu da yine uygulama üzerinde gösterilecek.

 

Ücretli yollara para ödemek istemeyen kullanicilar için Google, ücretsiz rotalari da listeleyecek. Buna göre hangi yolun kullaniciya ne kadar mâl olacagi tahmini olarak görüntülenebilecek. Bu sayede kullanicilarin yanlislikla ücretli rotalarda yol almasinin da önüne geçilecek.

 

2022 yilinin basinda duyurulan bu özellik biraz gecikmeli de olsa kullanilmaya basladi. Google, geçis ücreti fiyatlari özelliginin ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya’da yaklasik 2 bin otoyol ile birlikte kullanima sunuldugunu açikladi. Sirket ilerleyen dönemde bu özelligin kapsaminin genisletilerek diger ülkelerin de dahil edilecegini söylüyor.

 

Henüz bu özellik içerisinde araç türü ya da indirimli geçis gibi seçenekler yer almiyor. Ancak geçis ücreti fiyatlarinin navigasyonda gösterilmesi oldukça önemli bir adim olarak sayabiliriz. Ilerleyen asamalarda Google bu sistemi gelistirerek daha kullanisli hâle getirecektir.

 

Peki siz Google Haritalar’in yeni özelligi hakkinda ne düsünüyorsunuz? Görüslerinizi yorumlar kisminda bizimle paylasabilirsiniz.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.