Grip vakalarında artış uyarısı: İki yıldır görülmeyen virüsle tekrar karşılaşacağız

Koranavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, '2 yıldır dolaşımda olmayan virüsle tekrar karşılaşmış olacağız” diyerek bu yıl grip vakalarında artış yaşanacağını belirtti.

SAĞLIK 26.09.2021 14:14:39 0
Grip vakalarında artış uyarısı: İki yıldır görülmeyen virüsle tekrar karşılaşacağız

Uzmanlardan grip vakalarinda artis yasanacagi uyarisi geldi. Saglik Bakanligi Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Sener, sonbaharla birlikte bu yil grip vakalarinda artis yasanacagini belirtti. Toplumda, 'Covid-19'a karsi asilandigimiz zaman gribe karsi da asilanmis gibi bir yanlis algi' olduguna dikkat çeken Sener, 'Grip ve Covid-19 asisi farklidir. Covid-19 yaptirmis olsaniz bile grip asisini mutlaka olmamiz lazim' seklinde konustu.

65 YAS ÜSTÜ IÇIN GRIP ASISI ÖNEM TASIYOR

Prof. Dr. Sener, kis mevsimine girilmeden önce özellikle 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan kisilerin grip asisi olmasi gerektiginin altini çizdi. Yaklasik 2 yildir Türkiye ve dünyada grip enfeksiyonlarinin çok fazla görülmedigini aktaran Sener, sözlerini söyle sürdürdü: 'Bu yil grip vakalarinda artis bekliyoruz. Grip, birdenbire ortaya çikip aniden kaybolan enfeksiyonlar degil. 2 yildir dolasimda olmayan virüsle tekrar karsilasmis olacagiz. Özellikle 65 yas üstü kisilerde zatürre oranlarini düsük tutmak için grip asisi olmak gerekir. Vücudumuzdaki antikor yanitlarini yeniden uyarmak için grip asisi yaptirmak gerekiyor ayrica bu sene 65 yas üstü için grip asisi ekstra önemli.'

ZATÜRRE ASISI HER HASTA IÇIN ÖNERILMIYOR

Zatürre asisinin her hasta için önermediklerini söyleyen Sener, zatürre asisini ileri yas grubu kanser hastalari ile organ nakli olan kisilere tavsiye ettiklerini dile getirdi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.