GULCA KATLİAMININ HESABI MUTLAKA SORULACAK

YESEVİ ALPERENLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI KÜRŞAT MİCAN; ÇİN'İN 25 YIL EVVEL DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZE YAŞATTIĞI GULCA KATLİAMINI ASLA UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ! BİR GÜN KATİL ÇİN'DEN KARDEŞLERİMİZE GEÇM

DÜNYA 5.02.2022 14:22:02 0
GULCA KATLİAMININ HESABI MUTLAKA SORULACAK

5 Subat 1997 yilinda Çin’in Gulca vilayetinde aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu bine yakin Uygur Türk’ünün katledilmesinin 25. Yili nedeniyle Yesevi Alperenler Dernegi Genel Baskani  Kürsat Mican bir anma mesaji yayinladi:

 

Mican: ‘’ Unutulmamalidir ki geçmisten alinan ibret, gelecege yapilan yatirimdir. 5000 yillik ata yurdumuzda, Çin esareti altinda yasayan Uygur Türklerinin 1949 yilindan bu yana gördükleri zulüm ve iskenceler ve asimilasyon politikalari ne yazik ki günümüzde de devam etmektedir.  Yillardan beri Çin Hükümeti tarafindan Dogu Türkistan’da yaptirilan katliamlarda; binlerce insanimizin hayatini yitirmis, yüzbinlerce insan anayurdundan sürgün edilmek durumunda birakilmistir.

 

Gulca katliami, Çin yönetimi tarafindan 1949’den beri isgali altinda tuttugu Dogu Türkistan’in Gulca vilayetinde 5 Subat 1997’de gerçeklestirilmistir. Kadir Gecesi bir evde toplanarak Kur’an okuyan kadinlarin baskinla gözaltina alinmasini protesto eden Uygurlarin üzerine güvenlik güçlerinin makineli tüfeklerle ates açmasi sonucu bine yakin kisi hayatini kaybetmis, çok sayida kisi yaralanmis ve 4 binin üzerinde Uygur Türk’ü  tutuklanmistir.  Ayrica sayisi belli olmayan Uygur Türk’ünün akibeti ise günümüzde halen meçhul durumdadir. Dogu Türkistan Cumhuriyeti’ni silah zoru ile yikarak isgal eden Çin’in sözde Halk Kurtulus Ordusunun,  5 Subat 1997 günü Gulca sehrinde baslattigi ve yaklasik bir ay süren insanlik disi vahset ve katliamlarinda hayatlarini kaybeden aziz sehitlerimiz ile Dogu Türkistan basta olmak üzere bütün Türk-Islam dünyasinin özgürlük ve bagimsizligi için canlarini feda eden tüm sehitlerimize Cenab-i Hak’tan rahmet diliyor geride kalanlara da kutsal davamiz yolunda azim ve kararlilik temenni ediyorum.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.