Hindistan’da yüksek ateşten dolayı 50 kişi öldü!

Hindistan’da bir hafta içerisinde gizemli yüksek ateş nedeniyle çoğunluğu çocuk olmak üzere 50 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 1.09.2021 13:29:15 0
Hindistan’da yüksek ateşten dolayı 50 kişi öldü!

Hindistan’in kuzeyinde Uttar Prades eyaletindeki farkli bölgelerde en az bir hafta içerisinde onlarca çocuk gizemli yüksek ates nedeniyle hayatini kaybetti.

50 KISI HAYATINI KAYBETTI

Çocuklarda eklem ve bas agrisi, sivi kaybi ve mide bulantisi sikayetleri bulundugu belirtildi. Bazi vakarda ise kol ve bacaklarda döküntü görüldü. Eyalette, çogunlugu çocuk olmak üzere gizemli hastalik nedeniyle 50 kisinin hayatini kaybettigi binlerce çocugun ise hastanelere kaldirildigi ögrenildi.

COVID-19 GÖRÜLMEDI

Hayatini kaybedenlerde Covid-19 görülmedigi bildirildi. Hastaligin nedeni henüz bilinmezken bazi doktorlar, sivrisinekler araciligiyla insana bulasan dang hummasindan süpheleniyor. Birçok hastada dang hummasinin yol açtigi trombosit sayisinda düsüs görüldügü açiklandi.

ÖZELLIKLE ÇOCUKLAR HAYATINI KAYBEDIYOR

Geçtigimiz hafta 32'si çocuk 40 kisinin hayatini kaybettigi Firozabad bölgesindeki saglik yetkilisi Doktor Neeta Kulshrestha, hastanede tedavi gören hastalarin özellikle çocuklarin çok hizli bir sekilde hayatini kaybettigini söyledi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.