İç Hat Uçuşlarında Uygulanan Tavan Fiyat Bir Kez Daha Artırıldı

Tek yön iç hat uçuşlarda uygulanan tavan fiyat, 899 TL'den 990 TL'ye çıkarıldı. Bu da yeni artış sonucu oluşan fiyatın geçen yıldan beri neredeyse ikiye katlandığını ortaya koydu.

EKONOMİ 24.06.2022 10:15:16 0
İç Hat Uçuşlarında Uygulanan Tavan Fiyat Bir Kez Daha Artırıldı

 

Son zamanlarda döviz kurundaki dalgalanmalar ve petrol fiyatlarindaki artis gibi sebepler, ulasim basta olmak üzere birçok alanda fiyat artislari ile karsi karsiya kalmamiza neden oluyordu. 2013 yilindan beri iç hat uçuslarinda uygulanan tavan fiyat uygulamasinda da son zamanlarda artis yasanmisti.

 

Bu uygulama kapsamindaki tavan fiyat 2021 yilinin sonuna dogru 500 TL’den 600 TL’ye yükselmisti. Bunun ardindan da bir artis daha yapilmis ve tavan fiyat 700 TL’ye çikmisti. Geçtigimiz haftalarda yine bir artis yapilmis ve iç hat uçuslarinda uygulanan bilet fiyati 899 TL olarak belirlenmisti. Simdi ise bu konuda yeni bir gelisme yasandi.

 

Gelen haberlere göre iç hat uçuslari kapsayan tavan fiyat uygulamasinda bir artis daha yapildi. Daha önce 899 TL olan fiyat, bir kez daha artirilarak 990 TL’ye ulasti. Bu da geçen yilin sonundan beri fiyatin neredeyse ikiye katlandigini ortaya koydu. 

 

Daha önce yetkililer tarafindan yapilan açiklamalarda, döviz kurlarindaki ve petrol fiyatlarindaki artislar sebebiyle tavan fiyat uygulamasinda degisikliklerin gerektigi belirtilmisti. Simdi yapilan artis da iç hatlarda tek yön ekonomi sinifi uçak bileti için havayolu sirketlerinin belirleyebilecegi tavan fiyatin 990 TL olacagini göstermis oldu. 

 
 
 
 

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.