İki Kişinin Bile Zor Sığacağı Microlino Yollara Çıkmadan 30.000 Adet Sipariş Verildi

İkinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan ve ulaşımı son derece ucuz hale getiren BMW Isetta’nın 2015 yılında ortaya çıkan ve günümüzde elektrikli olarak üretilen modeli Microlino henüz satışa sunulmadan 30.000 adet sipariş ald?

TEKNOLOJİ 11.06.2022 09:39:48 0
İki Kişinin Bile Zor Sığacağı Microlino Yollara Çıkmadan 30.000 Adet Sipariş Verildi

 

BMW’yi iflastan kurtaran otomobil olarak bilinen ve ikonik bir tasarima sahip Isetta, yenilenen tasarimi ve elektrikli versiyonu Microlino ile birlikte yeniden yollara çikiyor. Isviçre merkezli Micro markasi çatisi altinda üretilen Microlino, 2018 yilinda yasanan gecikmeler ve sonrasinda yasanan COVID-19 pandemisi nedeniyle bir türlü üretilememisti. Iddialara göre bu minik aracin yil sonuna kadar yollarda olmasi bekleniyor.

 

1956 model BMW Isetta modelinden esinlenilerek tasarlanan Microlino, giderek artan elektrikli araç dünyasina girmeye hazirlaniyor. Citroen’in minik devi Ami, Renault’un Zoe’sinden sonra Microlino’da kompakt boyutlara sahip ancak bu boyutlardaki elektrikli bir arabadan hiç beklenmeyecek bir performans veren otomobiller arasina girecek gibi duruyor.

 

Aracin sarj etmeden bir hafta sürülebilecegi iddia ediliyor

 

Kalite, güvenlik ve kullanim ile ilgili endiseleri gidermek için ilk çiktigi günkünden daha farkli bir tasarima sahip olan Microlino ise Micro sirketi müsterilerinden büyük bir destek aldigini belirtti. Sehir için kullanim için gelistirilen çevre dostu Microlino, kullanicilar için ucuz bir ulasim için yeni bir alternatif olacaga benziyor.

 

BMW’nin Isettasi’ina benzeyen ön kapi açma stiline sahip Microlino, otomobil ve motosiklet arasinda siniflandiriliyor. Normal arabalardan daha az yer kaplayan otomobil, iki kisilik oturma alanina ve 230 litrelik bir bagaja sahip. Elektrikten güç alan otomobil normal bir araba gibi dört tekerlege sahip.

 

Yaklasik 535 kg agirliga sahip olan Microlino, yaklasik 230 km’lik bir sürüs menzili vaat ediyor. 90 km/s azami hiza ulasabilen otomobil, günlük sehir içi kullanim için yaklasik 115 km’lik bir menzil sunuyor. Ayrica sirketin iddiasina göre arabayi yormadan süren bir sürücünün elektrikli otomobili sarj etmeden bir hafta boyunca kullanabilir.

 

Avrupa’da L7e sinifi araçlara giren otomobil dört tekerlekli motosiklet olarak gözüküyor. Ancak tasarimi daha çok bir otomobil gibi. Küçük boyutlardaki pil ve çevreci olan otomobilin parçalarinin yaklasik 90’i Avrupa’da üretiliyor. 15kW gücündeki bataryaya sahip otomobilin sarji normal bir ev prizinden yaklasik dört saatte tamamen doldurulabiliyor.

 

Microlino’nun simdiden 30.000’den fazla siparis aldigi açiklandi. Otomobil Avrupa’da 13.400 dolara satisa sunuldu ancak ilk olarak Isviçre’de yollarda olmasi beklenen aracin fiyatinin 15.340 dolar civarina çikabilecegi tahmin ediliyor. Isviçreli müsteriler için önümüzdeki birkaç ay içinde teslimatlarin baslamasi, ardindan da Avrupa pazarina sunulmasi bekleniyor.

 
Microlino, sirketin Italya’daki Torino tesisinde üretiliyor. Su anda yilda 1.500 araç üretebilen tesisin kapasitesinin yaklasik 10.000 araca kadar yükseltilmesi hedefleniyor.
 

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.