İkinci el araç piyasasında bayram hareketliliği

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandığını ve fiyatlarda yukarı yönlü artış görüldüğünü belirtti.

EKONOMİ 28.06.2022 12:13:15 0
İkinci el araç piyasasında bayram hareketliliği

 

Erkoç, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre, geçen yilin ilk 5 ayinda 1 milyon 772 bin 105 adet olarak gerçeklesen ikinci el otomobil pazarinin, bu yilin ayni döneminde 2 milyon 456 bin 879 adet oldugunu anlatti.

 

Sifir araç üretim ve tedarikinde yasanan sikintilarin talebi ikinci ele kaydirdigini, tüketicilerin, bayramin da yaklasmasiyla ikinci ele yöneldigini ifade eden Erkoç, artan talep ve yükselen maliyetlerle otomobil fiyatlarinin da yükseldigine dikkati çekti.

 

Erkoç, son 6 aydir piyasanin oldukça hareketli olduguna ve satislarin hizli sekilde sürdügüne isaret ederek sunlari kaydetti: 'Araç üretiminde ve tedarikinde yasanan aksamalarin devam etmesi ikinci ele olan talebi artirirken yaz mevsiminin gelmesi ve Kurban Bayrami'nin yaklasmasi piyasayi daha da hizlandirdi.

 

Ancak fiyatlarin neredeyse gün içerisinde yukari yönlü degismesi piyasayi olumsuz yönde etkiliyor. Sifir araç tedarikinde yasanan sikintilar çözülmeden ikinci el fiyatlarinin düsecegini düsünmüyoruz. Ikinci el su an daha çok yatirim araci olarak görülüyor.

 

Bunun önümüzdeki süreçte de devam edecegini düsünüyoruz. Su an piyasada araç bulmakta zorlaniyoruz. O yüzden vatandaslarimiza otomobil ihtiyaçlari varsa bir an önce karsilamalarini tavsiye ediyoruz. Vatandaslarimizi, her zaman oldugu gibi saglam, güvenilir, kurumsal yerlerden alisverislerini yapmalari ve dolandiricilara karsi dikkatli olmalari konusunda uyariyoruz.'


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.