İran ile Irak arasında vize kaldırıldı

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Irak Başbakanı el-Kazımi’nin ziyareti sonrası yapılan ortak açıklamada iki ülke arasında vizenin kaldırıldığını duyurdu.

DÜNYA 12.09.2021 17:19:13 0
İran ile Irak arasında vize kaldırıldı

Iran’in baskenti Tahran’a resmi ziyaret gerçeklestiren Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile bir araya geldi. Görüsmenin ardindan gerçeklestirilen ortak basin toplantisinda konusan Reisi, iki ülke arasinda vize uygulamasinin kaldirildigini açikladi.

Reisi, Irak ile Iran’in derin iliskilerinin oldugunu belirterek, el-Kazimi’nin iki ülke arasinda vizenin kaldirilmasini ve Erbain ziyareti için Iran’in kontenjaninin artirilmasini onayladigini söyledi. Irak ile iliskilerini daha fazla gelistirmeyi amaçladiklarini vurgulayan Iran Cumhurbaskani, el-Kazimi ile yaptigi görüsmede birçok kararin daha alindigini dile getirdi.

BIRÇOK ORTAK KONU GÖRÜSMEDE ELE ALINDI

Basin toplantisinda iki ülke arasindaki tarihi ve dostane iliskileri güçlendirecek birçok ortak konunun görüsmede ele alindigini kaydeden Irak Basbakani Kazimi, “Terör örgütü DEAS ile mücadelesinde Irak’in yaninda duran herkese tesekkür ederim. Iran savasin ilk anindan bu yana Irak’in yaninda durdu” ifadelerini kullandi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.