İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist Lars Vilks yanarak öldü

İslam karşıtlığıyla bilinen İsveçli karikatürist Lars Vilks geçirdiği trafik kazası sonucu araçta yanarak hayatını kaybetti.

DÜNYA 4.10.2021 09:43:35 0
İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist Lars Vilks yanarak öldü

Islam karsitligiyla bilinen ve çizdigi karikatürlerle Islam dünyasindan büyük tepki toplayan Isveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, geçirdigi trafik kazasi sonucu yanarak öldü.

Isveç'in Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, Lars Vilks ve iki koruma polisi, Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerlesim yerine yakin bir otoyolda otomobilde ilerlerken kamn ile çarpisti. Çarpisma sonucu meydana gelen patlamada araçlar alev aldi. Araçlarda bulunan 3 kisi yanarak ölürken, bir kisi de agir yaralandi.

Yaralanan kisinin kamyon soförü oldugu, otomobilde ölen kisilerin Lars Vilks ve iki polis korumasi oldugu ögrenildi.Smaland polisi, olayla ilgili sorusturma baslattiklarini duyurdu.

KARIKATÜRLERI TEPKI TOPLADI
2007 yilinda Isveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürlerini yayimlamis, karikatürler Islam dünyasinda büyük tepkiye neden olmustu. 2007 yilindan bu yana gizli bir adreste yasayan ve polis korumalariyla gezen Vilks, birçok programda protesto edilmis ve yumurtali saldiriya ugramisti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.