İSTANBUL'DA BÜYÜK NARKOTİK OPERASYONU

Fatih’te zehir tacirlerinin evine özel harekat polislerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenleyen narkotimler, bir torbacıyı yatakta uyurken kıskıvrak yakaladı. Neye uğradığını şaşıran torbacının itirafları polisi şoke eder

ASAYİŞ 27.11.2019 12:48:37 0
İSTANBUL

Istanbul’da basarili operasyonlara imza atan ve hiz kesmeden devam Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Sokak Suçlari ve Narkotim Büro Amirligi ekipleri, Fatih’te çok sayida adreste uyusturucu madde depolandigi ve “torbaci” diye tabir edilen sokak saticilarinin ticareti yaptigina dair bilgiye ulasti. Bu kapsamda çalisma baslatan polis, aylar süren fiziki ve teknik takip sonucunda uyusturucu madde ticareti yaptigi tespit edilen süphelilerin adreslerini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen narkotimler, hazirliklarini tamamlayarak operasyon için dügmeye basti. Safak vakti çok sayida adrese özel hareket polisi ve polis helikopterinin de destegiyle es zamanli operasyon düzenleyen narkotimler, baskin yaptigi evlerdeki çok sayida süpheliyi gözaltina aldi.

YATAKTA YAKALANAN TORBACIDAN UYUSTURUCU FISKIRDI

Operasyonlar kapsaminda Fatih Aksaray Darussifa Sokak üzerinde de bir adrese giren polis, yatak odasina girdiginde süphelinin uyudugunu gördü. Neye ugradigini sasiran sahsi yataktan kaldiran narkotimler, üst aramasi yaptiginda çok miktarda satisa hazir “skunk” maddesi ele geçirdi. Sahsin üstü arandigi esnada polise, “geçtigimiz sene Elazig’dan 5 kilogram uyusturucu getirirken yakalandim” diyerek itirafta bulunmasi soke etti. Polis üzerinden çikan maddeleri de tanimlayan torbaci Ali B. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

ANAHTAR GÖRÜNÜMLÜ SUIKAST SILAHI BULUNDU

Operasyonlar kapsaminda Karagümrük’te de bir eve baskin yapan narkotimler, evde yaptigi aramalarda halinin altina gizlenmis anahtar görünümlü suikast silahi ele geçirdi. Evde aramalara devam eden polis, silah yapiminda kullanilan malzemeler ile uyusturucu madde içiminde kullanilan siseler de buldu. Aramalarin ardindan sahis polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

40 TORBACI GÖZALTINDA

Öte yandan safak vakti baslayan Fatih merkezli Beyoglu, Avcilar, Bahçelievler, Bayrampasa, Eyüpsultan ve Sultangazi’de gerçeklestirilen yaklasik 300 polisin katildigi ve 50 adresin girildigi operasyonlar kapsaminda 40 süphelinin gözaltina alindigi bildirildi. Gözaltina alinan ve ele geçirilen malzemeler emniyete götürüldü. Özel harekat polisi ve havadan da polis helikopterinin destek verdigi operasyonlarin artarak devam edecegi ögrenildi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.