İstanbulkart'a yüzde 100 zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi Belbim AŞ, İstanbulkart'ın satış bedeline 3 Şubat 2022 tarihinde zam yapıldığını duyurmuştu. 13 TL'lik anonim İstanbulkart bedeli 25 TL'ye, Adakart, indirimli İstanbulkart, Mavi Kart, ücret

EKONOMİ 18.07.2022 15:48:07 0
İstanbulkart

Istanbulkart ücretlerine temmuz ayi itibariyle tekrar zam geldi. 25 TL'lik anonim Istanbulkart bedeli 50 TL oldu.

 

Indirimli, Mavi Kart, ücretsiz kartlar, Adakart, kisiye özel Istanbulkart ücretleri de 35 TL’den 60 TL'ye çikti.

 

 

Belbim AS'den yapilan açiklama söyle:

 

Sevgili Istanbullular, sizlerin hayatini kolaylastirmak adina Istanbulkart’i ulasim karti olmanin ötesinde ‘Sehrin Yasam Karti’ olarak konumlandirdik. Gelistirdigimiz is birlikleri sayesinde Istanbulkart ile sehrin binlerce noktasinda ulasim ve ulasim disinda ödeme hizmetleri sunmaktayiz.

 

Tüm bunlarin yaninda Istanbul içi toplu ulasiminin fiziksel kart olmadan da yapilabilmesini saglayan ‘Istanbulkart Mobil’i devreye aldik. Istanbulkart’in yeteneklerini dijitale aktardigimiz ücretsiz ‘Istanbulkart Mobil’ uygulamasini kullanarak tüm ulasim ödemelerinizi gerçeklestirebileceginizi sizlere hatirlatmak isteriz.

 

Küresel çapta yasanan çip krizi, içinde bulundugumuz ekonomik kosullar ve döviz kurlarinda yasanan dalgalanmalar sebebiyle Istanbulkart maliyetleri de önemli ölçüde artmistir. Kart fiyatlarimizi maliyetlerin altinda tutma çabamiza ragmen fiyat güncellemesi yapmamiz zorunlu hale gelmistir. Bu kapsamda 18 Temmuz 2022 tarihi itibari ile anonim Istanbulkart fiyati 50 TL olarak belirlenmistir. Yeni aldiginiz Istanbulkart’i kisisellestirerek ilk geçis ücretiniz 7,67 TL'yi iade alabilirsiniz.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.