Japonya'daki Moderna aşılarında 'siyah parçacıklar' bulunduğu açıklandı

ABD'li ilaç firması Moderna tarafından geliştirilen Covid-19 aşılarında yabancı madde bulunması üzerine aşıların kullanımını askıya alan Japonya’da bu kez bir aşı tüpünde tanımlanamayan 'siyah parçacıklar' tespit edildiği duyuru

DÜNYA 2.09.2021 10:42:46 0
Japonya

ABD'li ilaç firmasi Moderna tarafindan üretilen korona virüs asilarinin bazi tüplerinde yabanci madde tespit edilmesi nedeniyle riskli partide bulunan 1.63 milyon doz asinin kullaniminin askiya alindigi Japonya'da bir kez daha yabanci maddeye rastlandigi kaydedildi.

BU KEZ DE 'SIYAH RENKLI PARÇACIKLAR' BULUNDU

Kanagawa eyalet yönetiminden yapilan açiklamada, dün kontrol edilen bir asi tüpünde tanimlanamayan 'siyah renkli parçaciklar' bulundugu bildirildi. Ayni partinin kalan kisminin kullanimi da tedbir amaçli durdurulurken, süpheli asilarin daha önce 3 bin 790 kisiye uygulandigi ögrenildi.

MAYIS'TA IZIN ÇIKMISTI

Japonya, Moderna asisinin 18 yas ve üstü kisilerde acil durumlarda kullanimina geçtigimiz Mayis ayinda onay vermis, asilar ilk olarak Tokyo ve Osaka'da Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafindan kurulan kitlesel asilama merkezlerinde, yerel yönetimlerde ve sirketler ile üniversiteler tarafindan yürütülen asilama programlarinda kullanilmisti. Temmuz ayinda ise Moderna asisinin 12-17 yas arasinda kullanimina izin verilmisti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.