Kabil'deki havaalanı yakınında intihar saldırısı

Taliban, Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndaki patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığını bildirdi.

DÜNYA 26.08.2021 18:12:22 0
Kabil

ABD, Ingiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya Kabil Havalimani'nda yüksek bir terör saldirisi tehdidi oldugunu belirterek vatandaslarini bölgeden uzak durmalari konusunda uyarmisti.

Uyarinin nedenine iliskin net bir açiklama yapilmadi, ancak Ingiltere Savunma Bakanligi, daha önce DAES’e bagli bir grup olan DAES-Horasan grubunun intihar saldirisi yapma ihtimali oldugunu bildirmisti.

ABD'li yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, Afganistan'in baskenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararasi Havaalani giris kapisinda meydana gelen patlamanin ilk bilgilere göre intihar saldirisi oldugu belirtildi.

TALIBAN'DAN ILK AÇIKLAMA

Taliban, Kabil'de Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani’ndaki patlamada aralarinda çocuklarin da bulundugu 13 kisinin hayatini kaybettigini, çok sayida Taliban üyesinin de yaralandigini bildirdi.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDI

MSB:'Kabil Havaalani disinda iki patlama olmustur. Birligimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur.' dedi. 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.