Karbon etkisini yüzde 50 azaltan gökdelen tasarlandı

Dünya küresel ısınma nedeniyle art arda felaketler yaşarken, karbon emisyonu gittikçe artıyor. ABD’li bir mimarlık firması ise artan karbon emisyonuna karşı yeni bir proje geliştirdi. 48 bin 500 ağaca eşdeğer karbondioksiti atmosferden te

DÜNYA 19.11.2021 10:51:51 0
Karbon etkisini yüzde 50 azaltan gökdelen tasarlandı

ABD’li bir mimarlik firmasi 48 bin 500 agaca esdeger karbondioksiti atmosferden temizleyebilen bir gökdelen tasarladi. Tasarladiklari gökdelene ise dünyanin en uzun agaçlari olarak bilinen “Urban Sequoia” ismini verdiler.

 

ÇEVRE DOSTU

Sirket, binalarin karbon emici malzemelerle insa edilecegini ve yakit, enerji ve gida için dogrudan hava yakalama teknolojisi dahil olmak üzere birden fazla yaklasim kullanacagi aktarildi.

 

60 YILLIK ÖMRÜ OLACAK

Bununla birlikte “çevreci” gökdelenin en az 60 yillik bir kullanim ömrü oldugu belirtildi. Ayrica, binanin yakaladigi karbonun, kentsel altyapiyi gelistirmek için yollar, kaldirimlar, borular ve diger ögeler için biyomalzemeler üretmek için kullanilabilecegi açiklandi.

 

“SEHIRLERIN IHTIYAÇLARINI KARSILAAYCAK SEKILDE TASARLADIK”

Sirket konuya iliskin yaptigi açiklamada “Fikrimizi, herhangi bir bina ölçeginde olumlu etki potansiyeli ile dünyadaki herhangi bir sehrin ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde uygulanabilmesi  için gelistirdik. Bu fikrin gücü, son derece ulasilabilir olmasindan kaynaklaniyor. Projemiz, yeni tasarim fikirlerini doga temelli çözümlerle ve mevcut karbon absorpsiyon teknolojileriyle bir araya getiriyor” dedi. 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.